A Lenovo megvenné a Packard Bellt

Milkovits Gábor, 2007. augusztus 8. 21:03

A Lenovo tárgyalásokat folytat a változatos múltú európai PC-gyártó, a Packard Bell felvásárlásáról, jelentették be a vállalatok kedden.

A vétel viszonylag jelentős mértékben megnövelné a jelenleg globális harmadik kínai személyi számítógépgyártó piaci részesedését, különösen Nyugat-Európában, ahol a Packard Bell még mindig dobogós helyen áll a lakossági forgalmazás tekintetében. A meglehetősen hányatott sorsú céget 1995-ben az NEC Computers vásárolta meg, majd 2000-ben különböző gondok miatt kivonta a márkát Amerikából. Európában viszont tovább élt a cég Packard Bell Europe néven, és jelenleg is a harmadik helyen áll a lakossági PC-piacon. A vállalatot a korábban az eMachines-t birtokló, majd a Gateway-nek 2004-ben eladó John Hui vette meg tavaly szeptemberben. A legutóbb Packard Bell BV-re keresztelt gyártó székhelye jelenleg a hollandiai Wijchen-ben található.

A Lenovo a kínai cégek körében viszonylag ritka módon, két évvel ezelőtt kezdte meg a nemzetközi terjeszkedést, amikor 1,25 milliárd dollárért megvásárolta az IBM PC-gyártó részlegét. A vállalat azóta nemzetközi szinten a harmadik legjelentősebb gyártóvá vált a személyi számítógépek piacán, habár a tajvani Acer-nek az idei első negyedévben sikerült megelőznie, majd a Lenovo visszavette korábbi dobogós pozícióját. Nem véletlen, hogy sajtóhírek szerint áprilisban az Acer is megkörnyékezte a Packard Bell-t. A tárgyalások egyelőre nem zárultak még le a Lenovo és Hui között, a kínai cég azonban közölte, hogy már megbeszéléseket folytatott pénzügyi tanácsadó cégekkel és piaci szabályozó testületekkel a felvásárlás konkrét részleteinek körvonalazásáról.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CIO perspektíva: backstage-ből a nagyszínpadra

Jelentősen felértékelődött a technológiai vezetők szerepe az elmúlt években: a Deloitte által megkérdezett CIO-k mintegy kétharmada a korábbi rutintól eltérően már közvetlenül a vezérigazgatónak jelent. A Deloitte CIO Programja a nagyvállalatok technológiai vezetőinek véleményét mérte fel rövid távú prioritásaikról, teljesítményükről és a napjaink legsürgetőbb üzleti problémáinak megoldásához szükséges képességeikről.

2024. június 26. 12:59

Már a rendszergazdák is tehetnek a tudatos energiafelhasználásért!

Az Eaton Intelligent Power Manager szoftver legújabb verziójának kíméletes leállítás funkciójával a vállalatok innovatív módon csökkenthetik az energiafogyasztásukat a csúcsidőn kívüli órákban. Ezzel a gyártó a rendszergazdák kezébe adja a megoldást, amellyel nagyban hozzájárulhatnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, ha a szerverek és a virtuális infrastruktúra kíméletes leállítását az üzemen kívüli órákra, például éjszakára és hétvégére ütemezik, és a rendszereket csak akkor indítják újra, amikor arra szükség van.

2024. június 26. 09:54

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

A pénzügyileg legstabilabb vállalatok között a Robot System

A Robot System Kft. mostantól Dun & Bradstreet tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a globális üzleti információszolgáltatás és -minősítés vezetőjeként, minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását és üzleti megbízhatóságát értékeli egy folyamatosan ellenőrzött és bizonyított, nemzetközi szakértők által kidolgozott módszertan alapján. Ennek eredményeként került cégünk, a Robot System Kft., a pénzügyileg legstabilabb vállalatok közé.

2024. június 25. 09:56

A mesterséges intelligencia bevezetésekor a vezérigazgatóknak kell az élen járni

A vezérigazgatóknak minden tekintetben az élen kell járniuk, akkor is, amikor a generatív mesterséges intelligencia bevezetéséről van szó. A felelősség ebben az esetben is a szervezet vezetőségét terheli, akiknek üzleti sikeresség érdekében fontos tényezőket kell mérlegelniük a bevezetés során.

2024. június 24. 18:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40