ERP-be ágyazott Google-stílusú keresőt kínál az IFS

forrás Prim Online, 2007. szeptember 3. 14:33

Az IFS, a globális ERP megoldásszállító integrált EAS (Enterprise Application Search – vállalati alkalmazás kereső) megoldást jelentett be. Az IFS a vezető integrált vállalatirányítási rendszer szállítók közül elsőként alkalmazza ERP-rendszerében ezt a funkciót.

Az EAS lehetővé teszi az infomunkásoknak, hogy az üzleti információkhoz az integrált vállalatirányítási rendszerbe ágyazott „Google-stílusú” keresőrendszeren keresztül férjenek hozzá. Ettől eltérően más vállalatirányítási rendszer és keresőrendszer szállítók olyan megoldásokat kínálnak, melyek kívülről kapcsolódnak az alkalmazásokhoz. Az IFS technológiai igazgatója, Dan Matthews szerint ennek a megközelítésmódnak számos hátránya van a biztonság, az alkalmazhatóság, valamint a költségek tekintetében.

„Mivel a vállalati alkalmazás kereső funkció az IFS Applications-be ágyazott, nem szükséges egyéb eszközöket vásárolni, így járulékos licencdíjak sem merülnek fel” – mondta Dan Matthews. „Továbbá nem kell számolni költséges, hónapokig tartó bevezetési projekttel a keresőrendszer üzleti alkalmazáshoz illesztésével kapcsolatosan. A keresőfunkció teljes körűen integrált.  Az IFS Applications-be integrált keresőfunkcióval ki tudjuk küszöbölni a ráépülő keresőknél felmerülő problémákat, lehetővé téve ezzel a felhasználóknak, hogy sokkal előbb érzékelhessék a kereső funkció előnyeit.”

Dan Matthews szerint egy külső rendszer nehezen lehet hatékony kereső eszköz, mert nem ismeri teljes körűen az alkalmazást, illetve az abban található adatokat. Mivel az IFS EAS rendszere az IFS Applications integrált része, képes relevánsabb találatokat adni, mint egy általános kereső eszköz. Például a felhasználók megadhatják az IFS Applications EAS eszközének, hogy a keresés hatóköre a számlák, pótalkatrészek vagy vevők legyenek, ez esetben kizárólag a meghatározott hatókörnek megfelelő találatok jelennek meg.

„A biztonság egy további előnye az IFS Applications EAS eszközének a külső vállalati keresőeszközökkel szemben” – mondta Dan Matthews. „Ismerünk sajnálatos eseteket, amikor a keresőrendszeren keresztül bizonyos állományok és adatok elérhető váltak egy szervezeten belül olyan munkatársak számára, akiknek nem volt jogosultsága azok megtekintéséhez. Valószínűleg lehet készíteni olyan ráépülő keresőeszközt, mellyel ez megelőzhető, de sosem lesz olyan biztonságos, mint egy IFS vállalati keresőhöz hasonló integrált eszköz, mely automatikusan figyelembe veszi az érvényben lévő biztonsági szabályokat.”

Dan Matthews szerint a ráépülő keresőeszközök szerepe lehet, hogy strukturált és kevésbé strukturált adatok széles skálája között keressen a cégen belül, azonban nem tölthetik be egy integrált keresőeszköz szerepét.

„Különféle okokból a vállalatirányítási rendszer szállítók egy része lassan dobhatja piacra integrált keresőrendszerét” – vélekedik Dan Matthews. „Az IFS kutatási és fejlesztési erőfeszítései egyértelműen az IFS Applications értékének növelésére irányulnak. Néhány versenytársunk túl sok különböző alkalmazást forgalmaz ahhoz, hogy költséghatékonyan legyenek képesek EAS megoldást kínálni. Mások egy halom technológiát kínálnak – beleértve middleware-t - és természetesen olyan keresőeszközt kívánnak nyújtani, mely technológiáik széles skálájával használható.”

„Ez a piaci elsőség jelzés értékű az IFS megközelítésmódját illetően a technológiai fejlesztésre vonatkozóan” – mondta Alastair Sorbie, az IFS AB elnök-vezérigazgatója. „Most, hogy számos nagy múltú riválisunkat felvásárolták különféle konglomerátumok, az IFS egyike azon kevés független szoftverszállítónak, mely továbbra is jelentős erőforrásokat fektet terméke fejlesztésébe. Rendelkezünk azokkal az erőforrásokkal és azzal az elszántsággal, melyek segítségével piacvezető funkciókkal tudjuk fejleszteni IFS Applications rendszerünket, ugyanakkor elég agilisak vagyunk ahhoz, hogy nagyobb versenytársainkat megelőzve mutassuk be ezeket.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09