Távozik a Sony Ericsson elnöke

Milkovits Gábor, 2007. szeptember 4. 18:09

Az üzleti körök meglepetésére Miles Flint távozik a Sony Ericsson elnöki székéből, amelyet november 1-től Komiyama Hideki-nek, a Sony Electronics USA  igazgatótanácsa elnökének ad át.

Flint 2004-ben érkezett a Sony Europe-tól a japán-svéd vegyes vállalathoz, és a cég az azóta eltelt évek során, az ő irányításával a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártójává lépett elő. Ebben nagy szerepe volt a Walkman márkanév felélesztésével forgalmazott zenelejátszós mobilok, illetve a Cybershot fényképezőgépes telefonok látványos sikerének. Maga Flint közleményében azzal indokolta távozását, hogy a Sony-nál és a Sony Ericsson-nál együttesen eltöltött 17 év után új üzleti kihívásokra vágyik. Az szinte kizárt, hogy belső nyomásgyakorlás hatására mondott volna le, hiszen mindenki maximálisan elégedett volt a vállalatnál végzett munkájával. Egyes elemzők szerint valószínűbb, hogy Flint a sikerek csúcsán akart távozni, mivel nehéznek ítélte a hasonlóan eredményes továbblépést.

A Sony Ericsson az idei második negyedévben 327 millió eurós nyereségével 55%-kal felülmúlta egy évvel korábbi teljesítményét, azonban még így is elmaradt a befektetők várakozásaitól. Ami azonban igazán kedvezőtlen folyamat, az a készülékekre lebontott nyereség gyors csökkenése, ami az összes gyártót sújtja. A Sony Ericsson mobilok átlagára például egy év alatt 145-ről 125 euróra zuhant. Komiyama ennek ellenére derűlátóan nyilatkozott a társaság jövőjét illetően, és a siker kulcsát az új technológiákra épülő alkalmazásokban és szolgáltatásokban látja.

Kulcsszavak: CIO +céginfo Sony Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52