Piaci élvonalbeli üzleti intelligencia gyártót vett az SAP

Fekete Gizella, 2007. október 8. 14:21

A német szoftveróriás, az SAP, felvásárolja az üzleti intelligencia piac francia reprezentánsát, a Business Objects-et.

A New York Times-ban is publikált, s a Gartner piackutató cég által is megszellőztetett ma reggeli friss hír ugyan váratlan volt, de nem meglepő. Az üzleti alkalmazások piacán az SAP nagy amerikai versenytársa, az Oracle nemrég tette rá kezét a BI piac másik jelentős képviselőjére, a Hyperionra. Míg ez utóbbi az Oraclenek 3,3 milliárd dollárjába került, az SAP ennek több mint dupláját, azaz 6,8 milliárdot fizetett a Business Objectsért.

Az elmúlt években az Oracle felvásárlási lázban égett, így több jelentős nagyságú akvizíciót is végrehajtott – elég csak a PeopleSoftot, a CRM nagyhatalmat, a Siebelt és a fent nevezett Hyperiont említeni -, a hosszú ideig gyakorlatilag csakis organikus módon fejlődő SAP-nek azonban ez volt az első, vélhetően kivételt képező nagy dealje. A Business Object felhasználóinak közel fele SAP ügyfél is, így később várhatóan nem jelent nagy gondot közös megoldásokkal megjelenni a piacon. A felvásárlás révén elsősorban end-to-end üzleti folyamat szoftvereihez kíván jobb elemzési lehetőséget biztosítani az SAP.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52