Broadcom egylapkás mobiltelefonos HSPA csip

Milkovits Gábor, 2007. október 17. 09:48

A Broadcom alig nyolc hónappal az egy lapkára integrált EDGE mobilcsip után bemutatta annak szuper-3G HSPA verzióját.

A Broadcom új csipjének lényege, mint minden ilyen integrált megoldásé az, hogy a készülékgyártók egy szilíciumlapkán megkapják az összes processzort, amire szükségük van, ez pedig pénz- és helytakarékosság szempontjából egyaránt fontos. A BCM21551 megnevezésű termék egy nagysebességű HSUPA 3G alapsáv-csipet, illetve egy soksávos frekvencia-átalakítót is tartalmaz, mely utóbbi lehetővé teszi a HSDPA, WCDMA, Edge és hagyományos mobiltelefonos hullámsávok (GSM, stb.) használatát. A lapkán megtalálható még egy Bluetooth 2.1 csip, egy FM rádióvevő, illetve egy multimédia-processzor is, amely 5 megapixeles kamera használatát, illetve másodpercenként 30 képkockás videó lejátszását is támogatja.

A 65 nanométeres technológiával készült csipeket tartalmazó integrált mobil-lapka kisebb, olcsóbb és energiatakarékosabb is elődeinél, márpedig a mobilkészülékek esetében mindhárom szempont kiemelten fontos. Yossi Cohen alelnök szerint az új csip kibocsátásával legalább egy év előnyre tesznek szert versenytársaikkal szemben. A BCM21551 már most megrendelhető a mobiltelefon-gyártók számára, nagyobb tételben 23 dolláros darabáron.

Kulcsszavak: Broadcom lapka mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59