Samsung: debütál az új nyomtató-dízájn

Kovács Attila, 2007. október 26. 08:53

A Samsung bemutatta lakk-fekete, optimális méretű MÍL-1630-as lézernyomtatóját és SCX-4500-as multifunkciós (nyomtató-másoló-szkenner) készülékét.

Az új berendezéseket a kiváló teljesítmény mellett a trendi külső is jellemzi. A készülékek külső borítása egy fekete versenyzongora csillogásához hasonlatosan, ébenfaszínű. A két készülékkel a Samsungnál elkezdődött a design-központú nyomtatók korszaka.

Az ML-1630, fekete színben nyomtató készüléket múlt hónapban mutatták be a világon és rövidesen széles körben is elérhető lesz a hazai üzletekben. A mindössze 17 mm vastag készülék halk működésű (45dB), akkor is, amikor 17 oldalt nyomtat ki egy perc alatt. 

A Samsung két új nyomtatóját egy erős védőfóliával szállítják, amelyet ha leszedünk a külső borításról, egy olyan csillogó lakkfelülettel és minimalista külsővel szembesülünk, ami akár egy 1930-as évekbeli, Art Deko stílusban tervezett belsőépítészeti elem is lehetne. A készülék tetején található „Blue eye” kék LED világítás tovább fokozza a látvány élményét, valamint jelzi a scannelés állapotát. Mindkét készülék felhasználóbarát, gomb nélküli érzékelőkkel és könnyedén behelyezhető töltőkazettával rendelkezik. Az összes funkciót az animált LED-es kijelzőn akár a nyomtatóról is vezérelhetjük, számítógép használata nélkül.

A készülék installálása egyszerű. Miután a nyomtatót összeszereljük, bekapcsoljuk, létrejön az USB kapcsolat, installáljuk a számítógépre a szoftvert, amelyet CD-n mellékelnek a csomaghoz. A CD a kezelési útmutatót is tartalmazza. A számítógép azonnal felismeri a nyomtatót. A toner kazettája is könnyedén behelyezhető a készülék erre kialakított nyílásába. A papíradagoló tálca, amelyet egy apró gomb megnyomásával nyithatunk, 100 papír tárolására alkalmas. A készülék havi terhelhetősége 5 ezer lap. Irányárak: Ml-1630 44900 Ft., SCX-4500 79 ezer Ft.

A sajtótájékoztatón Németh László IT üzletágvezető azt is elmondta, hogy a magyar piacon részesedési eredményeik felülmúlják a nemzetközi átlagot. Így lézernyomtatók terén 22%-os, multifunkciós készülékek esetében 34%-os a Samsung magyarországi részesedése. A mono lézernyomtatók (ML-3470 28lap/p) és a színes lézer multifunkciós készülékek (CLX-2160N, a világon a legkisebb!) között is vannak újdonságaik.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50