Adverticum: az idén is 40 százalék körüli árbevétel-növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 30. 09:24

Az Adverticum Zrt. online hirdetéskiszolgáló  az idén szeptember végére megközelítette tavalyi egész éves, 250,1 millió forintos bevételét, ami alapján a cég vezetése arra számít, hogy 2007-ben is a 2006. évihez hasonló, 40 százalék körüli növekedést tudnak elérni.

Szabó Hédy vezérigazgató az MTI-nek elmondta, hogy az idei év a terjeszkedésé: leányvállalatok alapítását kezdték meg Szerbiában, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, amelyek lendületbe hozását a jövő évre várják, s ez újabb dinamikát adhat a további bevételnövekedésnek.

Korábbi közlés szerint az Adverticum Zrt. az idén az első félévben 116,6 millió forint árbevételt és 11,5 millió forint adózás előtti profitot ért el, a tavalyi egész éves 250,1 milliós bevétel és 29,255 millió forintos nyereség után. A társaság adózott eredménye 2006-ban 24,36 millió forint volt.

A cég egy évvel korábban, 2005-ben 180,9 milliós árbevétel mellett 1,04 milliós adó előtti eredményt könyvelhetett el.

Az elmúlt öt év dinamikus bővülése alapján a cég az idén 14. lett a Deloitte Fast 50 listáján, amely Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásait rangsorolja. A listára bejutott 11 magyar cég között az Adverticum a 3. legjobb helyezést érte el. (A Deloitte a győzteseket a 2002-2006-os időszak százalékos árbevétel-növekedése alapján választotta ki, azon cégek közül, amelyek 2002-től kezdve legalább 50 ezer euró árbevétellel és közép-európai székhellyel rendelkeznek, illetve olyan saját technológiával, amely jelentős mértékben hozzájárult az eredmény eléréséhez.)

Mint Szabó Hédy elmondta, a Deloitte által vizsgált öt évben a cég 862 százalékos bevételnövekedést ért el.

Az Adverticum egyébként tavaly ötödik lett a Fast 50 verseny Rising Star kategóriájában, amely a hároméves fejlődést méri, és a tavalyi 40 százalékos árbevétel-növekedéssel az idén már az ötéves megmérettetésben is sikerült az élmezőnybe kerülni - jegyezte meg a vezérigazgató.

Az Adverticum Zrt.-t 2001-ben alapították 24,5 millió forintos alaptőkével, a cég 2002 óta alkalmazásszolgáltatás formájában értékesíti hirdetéskiszolgáló rendszerét. Az Adverticum AdServer jelenleg a magyarországi weboldalak közel 90 százalékán biztosítja internetes reklámok megjelenését és menedzselését - közölte a cég az MTI-vel.

Kulcsszavak: +céginfo Adverticum

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CIO perspektíva: backstage-ből a nagyszínpadra

Jelentősen felértékelődött a technológiai vezetők szerepe az elmúlt években: a Deloitte által megkérdezett CIO-k mintegy kétharmada a korábbi rutintól eltérően már közvetlenül a vezérigazgatónak jelent. A Deloitte CIO Programja a nagyvállalatok technológiai vezetőinek véleményét mérte fel rövid távú prioritásaikról, teljesítményükről és a napjaink legsürgetőbb üzleti problémáinak megoldásához szükséges képességeikről.

2024. június 26. 12:59

Már a rendszergazdák is tehetnek a tudatos energiafelhasználásért!

Az Eaton Intelligent Power Manager szoftver legújabb verziójának kíméletes leállítás funkciójával a vállalatok innovatív módon csökkenthetik az energiafogyasztásukat a csúcsidőn kívüli órákban. Ezzel a gyártó a rendszergazdák kezébe adja a megoldást, amellyel nagyban hozzájárulhatnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, ha a szerverek és a virtuális infrastruktúra kíméletes leállítását az üzemen kívüli órákra, például éjszakára és hétvégére ütemezik, és a rendszereket csak akkor indítják újra, amikor arra szükség van.

2024. június 26. 09:54

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

A pénzügyileg legstabilabb vállalatok között a Robot System

A Robot System Kft. mostantól Dun & Bradstreet tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a globális üzleti információszolgáltatás és -minősítés vezetőjeként, minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását és üzleti megbízhatóságát értékeli egy folyamatosan ellenőrzött és bizonyított, nemzetközi szakértők által kidolgozott módszertan alapján. Ennek eredményeként került cégünk, a Robot System Kft., a pénzügyileg legstabilabb vállalatok közé.

2024. június 25. 09:56

A mesterséges intelligencia bevezetésekor a vezérigazgatóknak kell az élen járni

A vezérigazgatóknak minden tekintetben az élen kell járniuk, akkor is, amikor a generatív mesterséges intelligencia bevezetéséről van szó. A felelősség ebben az esetben is a szervezet vezetőségét terheli, akiknek üzleti sikeresség érdekében fontos tényezőket kell mérlegelniük a bevezetés során.

2024. június 24. 18:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40