Biometriai úton védik a betegek adatait

Kovács Attila, 2008. január 5. 17:34

Ausztriában, a grazi Irgalmas fivérek kórház személyzete a jövőben jelszó beadása helyett a mutatóujj szenzorra helyezésével fog bejelentkezni PC-jéről a kórházi információs rendszerbe. Ez nem csak biztonságosabb, de kényelmesebb is.

A biometriai megoldást a Siemens szektorokon átívelő módon működő IT megoldások és szolgáltatások (SIS) üzletága telepíti. A kórház Citrix Presentation Server szoftverrel működő rendszerébe a Siemens ID-Center szoftvert integrálták, és a PC-khez szenzoros egereket illesztettek. A felhasználók úgy regisztrálhatják magukat a komplett rendszerben, hogy mindkét mutatóujjukat az egér ujjlenyomat-érzékelőjére helyezik. A továbbiakban a bejelentkezéskor, képernyő-védő kikapcsolásához stb., továbbá olyan esetekben, amikor külön védett adatokhoz kívánnak hozzáférni, éppen csak megérintik az érzékelőt, és egy másodpercen belül már be is vannak jelentkezve. Az ujjlenyomat-kódoló és tároló algoritmus mellett azt a szoftvert is a Siemens fejlesztette ki, amellyel az ujjlenyomat-adatfájlokat központilag kezelik és a hozzáférési jogosultságot ellenőrzik. Ez különösen fontos olyan PC-s munkahelyek esetében, amelyeken a személyzet több tagja osztozik, akiknek munkakörükből adódóan eltérő hozzáférési jogosultságaik lehetnek. A grazi első teszteket követően a Siemens a megoldást az Irgalmasok további nyolc kórházában és három gondozójában is telepíti. Ezáltal nyugati szomszédunknál összesen 3500 fő egészségügyi és beteggondozó személy használhatja majd az új megoldást.

Kulcsszavak: egészségügy Siemens

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09