Két új Motorola mobil, zeneszolgáltatás Ázsiában

Milkovits Gábor, 2008. január 7. 19:30

A Las Vegas-i CES-en a Motorola két új multimédiás mobilt mutatott be, illetve egy távol-keleti zeneletöltő szolgáltatás megvásárlását is bejelentette.

A Motorola Rokr E8 zeneközpontú készülék érintésérzékelős kezelőfelületén olyan virtuális gombok vannak elhelyezve, amelyek telefonos, fénylépező, vagy zenelejátszó működéstől függően más-más funkciót vezérelnek, illetve megnyomáskor rezegnek. Kikapcsolt állapotban semmilyen kezelőgomb nem látszik a mobilon, azok csak bekapcsoláskor gyulladnak ki. A GSM/GPRS rendszerű készülék 2 megapixeles kamerával, QVGA felbontású kijelzővel, 2 GB saját memóriával, microSD kártyacsatlakozóval és FM rádióval is rendelkezik. Sajtóértesülések szerint várható ára Európában 280 euró lesz.

A másik új mobiltelefonnal szintén a fiatalabb generációt vette célba a Motorola: a Moto Z10 3,2 megapixeles kamarájával a megfelelő memóriakártyára akár 24 óra mozgóképet lehet rögzíteni. A legfontosabb újítás, hogy ezek a videók egy speciális szoftver segítségével a készüléken belül szerkeszthetők, a szélessávú videómegosztást pedig a 3,6 Mb/s-os HSDPA hálózati platform segíti. A Z10 emellett négysávos GSM/GPRS/EDGE és UMTS 2100 3G hálózatokon működik. A Symbian szoftveres készülék 2,2”QVGA kijelzője 30 képkocka/másodperces mozgóképeket tud megjeleníteni.

Stu Reed, a Motorola mobiltelefonos részlegének feje az új készülékekkel kapcsolatban kijelentette, hogy a közeljövőben széles portfólióval kívánnak előállni, nem szeretnék ugyanis még egyszer elkövetni azt a hibát, hogy egyetlen modell (a Razr) sikerére építenek.

A gondokkal küzdő, jelenleg harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártó szintén a CES-en jelentette be, hogy megvásárolja a Soundbuzz nevű délkelet-ázsiai digitális zeneszolgáltatót. A Soundbuzz jelenleg mintegy 200 000 zeneszámot és 3 millió csengőhangot forgalmaz havonta, így a vétel elősegítheti a Motorola saját MOTOMUSIC szolgáltatásának terjeszkedését a térségben.

Kulcsszavak: CES mobiltelefon Motorola

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59