Samsung termékek a CeBit-re és IT Brandshop megnyitó

forrás Prim Online, 2008. február 20. 18:04

Új monitorcsaláddal, a Kilimanjaróval és optimális méretű design nyomtatóinak legfrissebb termék skálájával is várja az érdeklődőket a Samsung a világ egyik legnagyobb informatikai szakkiállításán és vásárán a CeBiT-en.

A Kilimanjaro monitorcsalád most bemutatkozó két tagja, a 2493HM és a 2693HM kifejezetten grafikusoknak készültek, de az otthoni felhasználók is megtalálják bennük a számításukat. A szemet gyönyörködtető keret ráadásul egyaránt tökéletesen illeszkedik az irodai használat feltételeihez, illetve az otthonokéhoz, mivel csillogó és nem csupán matt kiszerelésben lehet majd kapni.

Az állítható magasságú állványú (HAS) 1920 x 1200-as felbontású monitorok könnyedén csatlakoztathatóak a nagyfelbontású otthoni lejátszókhoz, mint például a Samsung BDP-1400 Blu-ray lejátszóhoz, amelynek köszönhetően teljes értékű Full HD mozi élményben lehet része a nézőknek. Az 1080p felbontás, a HDMI bemenetek és a beépített hangszórók egyaránt alkalmassá teszik a készüléket zenehallgatásra, játékra és filmek nézésére is. Utóbbi esetében minden eddiginél tisztább és élénkebb színeket lehet látni, a készülék ugyanis 16,7 millió színt tud megjeleníteni. Az 5 ms válaszidő pedig a  szellemképek és homályos foltok nélküli megjelenítést tesz lehetővé. A 2493 HM kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik még a 10000:1 –hez dinamikus kontrasztarány és a kikapcsolást szabályzó automatika, amellyel a cégek is jól járhatnak, mivel éjszaka magától kikapcsol a bekapcsolva hagyott monitor.

A beépített USB csatlakozók is a könnyebb használatot szolgálják, hiszen ezek segítségével egyszerűen a monitorunkhoz csatlakoztathatjuk a pen drive-unkat vagy az Mp3 lejátszónkat.

A monitorok februártól elérhetőek a magyar vásárlók számára is, a 2493HM 123 900 forintba, a 2693HM pedig 149 900 forintba fog kerülni. A Kilimanjarók, hasonlóan más Samsung IT termékekhez, kaphatóak lesznek a Samsung Electronics Magyar zRt. kifejezetten IT termékekre specializálódott márkaüzletében, amely Budapesten a IV. kerület, Árpád út 44–46. alatt nyílt meg 2008. január 21-én. A Samsung a szervizcégével, a VRG-vel közösen hozta létre a bemutatótermet, amely folyamatosan öt-hat szervizes munkatárssal működik.

A hétfőtől péntekig munkaidőben nyitva tartó bemutatóterem elsősorban a vásárlók igényeit igyekszik kiszolgálni. A leendő felhasználók a helyszínen ki tudják próbálni és meg tudják nézni működés közben a Samsung IT termékeket, illetve azokat ott azonnal meg is vásárolhatják.

Nyomtatók a CeBit-en - Bővül a Piano Black család

Több Samsung nyomtató is debütál a Hannoverben, köztük a világ egyik legkisebb lézernyomtatója, a CLP–315, amely immár a Samsung sajátjának mondható fekete dizájnban érkezik. A 46 DB-es zajszintjét még a legcsendesebb háztartásban is alig lehet meghallani. Főleg a laptopon dolgozók fogják élvezni azt a ML-1630W / SCX-4500W / CLP-310W / CLX-3170FW nyomtatócsalád kínálta lehetőséget, amelynek köszönhetően akár vezeték nélkül is tudunk nyomtatni. Nem szükséges már közvetlen vagy közvetett vezetékes kapcsolat az irodán belül. Bármelyik szobából rádiós jel segítségével kinyomtathatóak lesznek anyagok, vagy a CLX-3170FW esetében akár USB kulcsról is. A Samsung mindig is figyelt a nagy kapacitású igényekre is, ezért megalkotta a világ leggyorsabb multifunkciós nyomtatóját, az SCX-6555N-t, amely 53 lap kinyomtatását teszi lehetővé percenként fekete fehérben, a CLX-8380ND pedig 38 lapét színesben. Ezek a termékek Magyarországon még nem kerülnek forgalomba.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52