Nem veszélyezteti az IT-szektort a világgazdasági visszaesés

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 4. 08:12

Német döntéshozók szerint egy esetleges világméretű gazdasági-pénzügyi válság sem rengetné meg alapjaiban az európai IT-szektort. Az üzletemberek és politikusok erről a világ legnagyobb IT és telekommunikációs vásárának hétfői megnyitója előtt nyilatkoztak az MTI-nek.

Jens Drews, az AMD kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója kiemelte: még ha a vásárlói kereslet csökkenni is fog, az IT-szektor tovább bővül majd. Az ágazat az elmúlt években mindig az árak csökkentésének alapját képezte annak érdekében, hogy minél több felhasználónak legyenek elérhetőek a termékei. Ez hatványozottan igaz lehet akkor, ha az embereknek kevesebb elköltendő pénzük lesz -
tette hozzá a világ második legnagyobb processzorgyártójának németországi vezetője.

Jens Drews kiemelte: az IT-szektor már sok krízisen keresztül ment keresztül és sokat tanult ezekből. Ma már a "DNS-ünkben van", hogy mit kell tenni egy újabb visszaesés elkerülése érdekében - fűzte hozzá.

Ivo Totev, a német Software AG marketingvezetője szerint Európa jelenleg eléggé el van szigetelve, a pénzügyi piac magabiztos. Még a tíz-tizenöt százalékos visszaesés is következne be a világ IT-piacán, az európai cégek számára ez csak egy százalékos csökkenést jelentene a piaci viszonyok miatt - húzta alá Európa harmadik legnagyobb szoftvergyártójának marketingvezetője.

Gerald Reiche, a német gazdasági minisztérium szakállamtitkára úgy vélte: egyelőre nem lehet tudni, hogy lesz-e világméretű gazdasági visszaesés, de vannak erre utaló jelek. Azt sem lehet tudni, hogy milyen mélyen érintheti Európát és az európai IT-szektort egy ilyen recesszió -  tette hozzá.

A hétfőn indult CeBIT a világ legnagyobb digitális IT és telekommunikációs kiállítása és vására. A kiállításon több mint tíz magyar cég vesz részt. A bemutatott termékek között lesz a magyar ADSL-hosszabbító, aminek segítségével akár tíz kilométeres távolság is lehet az elosztó és a felhasználó között.

Kulcsszavak: CeBIT

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09