Sarkozy: követendő példa Németország

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 4. 08:44

Franciaország számára követendő példa Németország, a német reformok és a gazdaság - hangoztatta a francia elnök hétfőn Hannoverben.

Németország a világ egyik legfontosabb gazdasága, Európa legiparosodottabb állama, a világ legnagyobb exportőre. Ebből a szempontból követendő példa Németország Franciaország számára. Meggyőződésem, hogy Franciaországnak egy nagy ipari államnak kell lennie - mondta Nicolas Sarkozy, a világ legnagyobb IT- és telekommunikációs kiállításának, a CeBIT-nek a megnyitóján felszólalva.

A francia elnök további együttműködést szorgalmazott a két ország között. A példák között említette az űrprogramokat, az elektromos hálózatok regionális egyesítését és cserediákprogramot. Az információs technológiai együttműködés is fontos terepe a kapcsolatoknak, közösen kellene megépíteni a világ legerősebb számítógépét - tette hozzá.

Franciaország ugyanolyan reformokat szeretne végrehajtani, mint néhány éve Németország, az ország elkötelezett a átalakítások folytatásában - hangsúlyozta Nicolas Sarkozy.

A francia elnök után felszólaló Angela Merkel szintén kiemelte a két ország szoros együttműködését, egyebek mellett az információtechnológiában.

A német kancellár szerint Európa soha nem volt olyan bonyolult, mint ma, hiszen 27 országnak kell együttműködnie. Ha egyszer Franciaország és Németország nem ért egyet, akkor egész Európában is nehéz egységet teremteni - tette hozzá.

Nicolas Sarkozy és Angela Merkel egyetértett abban, hogy országaik együttműködésének az európai érdekeket kell szolgálnia.

Az 1986 óta évente megrendezett CeBIT hétfői megnyitóján beszédet mondott többek között José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója is.

Kulcsszavak: CeBIT

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50