Még kiadás előtt feltörték az iPhone 2.0-át

Kiss Ádám Zoltán, 2008. március 14. 18:33

A szoftver még meg sem jelent, de már feltörték védelmét, így külsős alkalmazások is futtathatók a mobilokon, melyek továbbra is minden szolgáltatóval együttműködnek.

Nagy érdeklődés övezi az iPhone 2.0-ás új alapszoftverének megjelenését. A szoftver korántsem csak az eddigi változatok javított verziója, számos újdonságot tartalmaz, köztük új kontaktkezelést és keresési lehetőséget. Az iPhone 2.0 béta változatát azonban már a végleges változat megjelentetése előtt feltörték. Ennek következtében a telefon először is szolgáltatótól függetlenné tehető, ám mivel ma már ez szinte elvárás bármilyen mobilszoftver beavatkozáskor, az igazi újság az, hogy a hackelés utat nyit a külsős alkalmazások futtatása előtt. A törést a Pwnage Project végezte, akik ezúttal a korábbi alapszoftverek megnyitásától eltérő technikát alkalmaztak, és nem annyira az Apple szoftverének módosítására, hanem új kódrészek betoldására összpontosítottak. A külsős szoftverek futtatásának lehetősége logikus evolúció, hiszen az Apple zárt szoftverengedélyezése egyre elavultabbnak számít, különösen a kifejezetten nyílt Google Android mobil operációs rendszer megjelenésével, mely nem hogy nem akarja kezében tartani a szoftverparkot, de kifejezetten ösztönzi, és épít a külsős, akár vállalati, akár magánszemélyektől érkező kódokra.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52