Steve Ballmer budapesti beszéde élőben

forrás Prim Online, 2008. május 19. 13:04

A Microsoft történetének legnagyobb termékbejelentés-sorozata zajlott idén tavasszal, melynek során a vállalat bemutatta a 2008-as szerverplatformot alkotó egyes termékek legújabb verzióit, a Windows Server 2008-at, az SQL Server 2008-at és a Visual Studio 2008-at. A sorozat utolsó állomásán, az informatikai döntéshozóknak tartott bemutatón, a Microsoft Corporation vezérigazgatója, Steve Ballmer tartotta a nyitó előadást.

Ballmer előadása után partnerek és ügyfelek segítségével mutatta be a Microsoft az új termékeket és az azokkal kapcsolatos hazai tapasztalatokat. A jelenlévők első kézből értesülhettek az új termékek révén megvalósuló üzleti előnyökről a Microsoft ügyfeleitől: a Cason Mérnöki Zrt, a Citibank, a Magyar Posta és az OTP Bank képviselőitől.

A Microsoft Windows Server 2008 az eddig megjelent legfejlettebb Windows Server operációs rendszer, amelyet a hálózatok, alkalmazások és webes szolgáltatások új generációja számára terveztek. A Windows Server 2008-cal komplex felhasználói élményt és alkalmazásokat fejleszthet és üzemeltethet, biztonságos hálózati infrastruktúrát építhet és így növelheti a szervezetben az informatika hatékonyságát és értékét. A Windows Server 2008 a korábbi Windows kiszolgálók sikerére és erősségeire épít és ehhez tesz hozzá értékes alapvető fejlesztéseket és új funkciókat. Új webes eszközök, virtualizációs technológiák, biztonsági fejlesztések és üzemeltetési eszközök biztosítják, hogy időt takarítson meg, költségeket csökkentsen és biztos alapokat nyújtson az informatikai infrastruktúrához.

A Windows Server 2008 révén nagyobb mértékben szabályozható a kiszolgáló és a hálózati infrastruktúra, így a munkatársak a legfontosabb üzleti lehetőségek kielégítésére koncentrálhatnak. A rendszer hosszabb ideig áll a felhasználók rendelkezésére, így lehetőséget nyújt az üzemidő és a termelékenység maximalizálására. A Windows Server 2008 lehetőséget nyújt a változó üzleti szükségletek kielégítésére, emellett pedig a szükséges biztonságot, megbízhatóságot és teljesítményt nyújtó, szilárd alapot biztosít az üzletvitelnek.

A Visual Studio 2008 segítségével a fejlesztők gyorsan és hatékonyan készíthetnek alkalmazásokat Windows Vista-ra, a 2007-es Office Rendszerre, mobileszközökre és a webre.

A Microsoft SQL Server 2008 egy megbízható, hatékony és intelligens adatplatformot nyújt, amelyen a legnagyobb kihívást jelentő kritikus alkalmazásait futtathatja. Csökkenti a fejlesztésre és karbantartásra fordított időt és hasznos rálátást biztosít szervezete minden tagja számára az adatokban rejlő összefüggésekre.

„Napjainkban az informatikai szakemberek és fejlesztők számára a legnagyobb kihívást a meglévő rendszerek menedzselésének magas költsége jelenti, amely megakadályozza, hogy annyit fektessenek be a technológiákba és az innovációkba, amennyi szükséges lenne üzleti vállalkozásuk még versenyképesebbé tételéhez. A Microsoft Szerverplatform 2008 bejelentése fontos mérföldkő a Microsoft dinamikus informatikai jövőképe szempontjából” - mondta Steve Ballmer.


Steve Ballmer ma látogatást tett a Parlamentben is, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon szakminiszter társaságában az országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának rendkívüli ülésén aláírta a TITAN-programot. A TITAN elsődleges célja az ICT-képzettség fejlesztése Magyarországon, ezáltal a magyar vállalatok nemzetközi versenyképességének növelése és az e-befogadás társadalmi és gazdasági alapjainak megteremtése.

„A Microsoft egyik legfontosabb kötelessége, hogy együttműködjön a különböző országokkal és szervezetekkel a digitális írástudás és az informatikai készségek oktatása, elterjesztése érdekében.” – hangsúlyozta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. – „A TITAN program célkitűzései – az évi kétszázezernél is több emberhez eljuttatandó informatikai alaptudás, KKV vállalatok vezetőinek informatikai képzése és az IT szakemberek professzionális fejlesztése – azt fogják eredményezni, hogy Magyarország versenyképessége növekszik, új piaci és társadalmi esélyek teremtődnek. Örömmel tölt el, hogy én is részt vehetek a TITAN Keretprogram mai elindításában.”Ballmer magyarországi látogatása keretében ma délután beszédet tart a Corvinus Egyetemen, az Enterpreneurship Forum elnevezésű konferencián. A 15:15-kor kezdődő húszperces beszéd után kérdéseket lehet feltenni a Microsoft első számú vezetőjének. A fórumot az Interware ZRt. a Sky Interactive közreműködésével online közvetíti.

 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

Profi tippek a tudományos anyagok hatékony olvasásához BOOX tabletekkel

A tudósoknak, kutatóknak és diákoknak a kutatási cikkek olvasása olyan, mintha egy tudástornyot építenének. Minden tégla egy-egy információt képvisel, amit alaposan megvizsgáltak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes integrációt a teljes szerkezetbe. Tekintettel az információsűrűségre, a tudományos művek olvasása mindig tanulságos, ugyanakkor megterhelő. A produktivitás javításához megfelelő módszerekre és eszközökre van szükségünk.

2024. május 24. 13:04

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52