Az LG adaptív fényérzékelője 69,5 százalékkal csökkenti a tv-k energiafogyasztását

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 22:35

Az LG független tesztek eredményeit hozta nyilvánosságra, amelyek megerősítik, hogy a cég "intelligens adaptív fényérzékelő" technológiája jelentősen csökkenti az energiafogyasztást.

Manapság a vásárlók környezetvédelmi és takarékossági okból is lépten-nyomon azt keresik, hogy milyen megoldásokkal csökkenthetnék energiafelhasználásukat. A TÜV SÜD prominens európai vizsgáló- tanúsító- és ellenőrző szervezet kimutatta, hogy az LG Intelligens Szenzor technológiájával működő LCD tévéi 69,5 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak. Az LG Scarlet LCD tévékben is megtalálható technológia rendkívüli energia felhasználási hatékonyságot és kiváló képminőséget biztosít a felhasználónak. Az LG Intelligens Adaptív Fényérzékelő egy olyan egyedi technológia, amely egy 4 096 lépésből álló algoritmust alkalmazva automatikusan beállítja a TV fényerejét a környezeti fényviszonyok függvényében, a legoptimálisabb képminőséget biztosítva a felhasználónak. Ez a folyamat a színtelítettséget és a kontrasztot követően a tévé háttérvilágítását is megváltoztatja, így a kép részleteinek finomítása mellett még energiát is megtakarítunk vele. Az Intelligens Szenzor technológiát az alábbi LG LCD tévék alkalmazzák: LG5000, LG Scarlet (6000/6100), LG7000, LG8000 és LG9000.

Kiss Ádám Zoltán

Kulcsszavak: TV LG

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét piacvezető lett a Huawei

A Huawei lett a világ leggyorsabban növekvő viselhető okoseszköz márkája 2024 első negyedévében a Canalys piackutató cég szerint.  A márka folyamatos innovációval erősíti piaci pozícióját, legújabb termékei, többek között a Magyarországon is elérhető HUAWEI WATCH FIT 3 és a HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition okosórák a felhasználók igényeire fókuszálva, sokoldalú funkcionalitással szélesítik a termékek palettáját.

2024. június 24. 16:39

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

2024. június 21. 11:36

Kétméteres tévét venne a magyar, ha nem számítana az ár

Kitört a fociláz, a nagy sportesemények környékén pedig jellemzően fellendül a kereslet a televíziók iránt is. De milyen tévét vásárolnának a magyarok, ha nem lennének anyagi korlátaik, és ehhez képest milyen készülékkel rendelkeznek most? Az LG Magyarország friss országosan reprezentatív felmérést*  készített a magyarok tévévásárlási és -használati szokásairól, amelyből az is kiderül, hogy milyen szempontok alapján döntünk a vásárláskor, és mire használjuk a készülékeinket.

2024. június 21. 09:54

Limitált szériás karórával rukkolt elő a Casio

Újra elérhető az egyik legnépszerűbb csúcsmodell, a limitált szériás MRG-B2000B-1A4, a strapabíró és elnyűhetetlen CASIO G-SHOCK karórák egyik legelegánsabb képviselője. „Ez az MR-G típus nemcsak látványában, hanem tudásában is kiemelkedik a mezőnyből” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2024. június 20. 20:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02