Iparági támogatást kap az új mp3-logó

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 4. 18:39

A zeneletöltések forgalmazásával foglalkozó hét legnagyobb brit online áruház közösen vezette be az új mp3-logó képet, mely egyben próbál tisztább helyzetet teremteni a formátummal kapcsolatban.

Az Entertainment Retailers Association (ERA) javasolt egy új egységes mp3 jelölést, mely egyben azt is jelezné, hogy szabad formátumról van szó, mely használható bármilyen médialejátszón, számítógépen. A logó bevezetése egyben egy kampány része is. A felmérések szerint ugyanis a fiatalok jó része nincs pontosan tisztában a formátummal, márpedig annak forgalma egyre nő. A legfrissebb, idén októberi értékesítési adatok szerint az egyes számok letöltése 41 százalékkal, a teljes lemezek letöltése pedig 69 százalékkal ugrott meg a tavaly ilyenkori számokhoz képest. A felhasználók egy része ennek ellenére nem látja tisztán az mp3 lehetőségeit és korlátait, például hogy több változata van felbontás szerint, ezek hogy aránylanak a fájlok méretéhez, mennyire szabadon megoszthatók, és mik minőségi korlátaik a zene dinamikáját illetően. A szabad forgalom és a megoszthatóság egyik hátulütője volt az egységes arculat hiánya. A helyzet tisztázására és forgalom további fellendítése érdekében a HMV, a Woolworths, a 7digital, a Digitalstores, a Tescodigital, a Tunetribe, és a Play.com most egyszerre vezeti be a 100 százalékos kompatibilitást is feltüntető új logóképet, mely várhatóan a közeljövőben más online boltok oldalain is feltűnik majd.

Kulcsszavak: mp3 szabvány

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Online mutatja be új termékeit a TP Vision

A TP Vision bejelentette, hogy folytatja nagy sikerű különleges online eseménysorozatát, amelyből a harmadikra augusztus 31-én kerül sor. Az esemény során bemutatkoznak az őszi, téli hónapokban debütáló izgalmas, új Philips TV & Sound termékek.

2021. április 29. 12:23

Limitált szériás változatokkal emlékezik meg Forma 1-es győzelmeiről a Maserati

Dicső versenymúltját ünnepelve, új limitált szériás modelleket mutatott be a Maserati. A Ghibli F Tributo, és Levante F Tributo változatokkal az olasz gyártó Juan Manuel Fangio, argentin világbajnok Forma 1-es pilótával elért közös sikereinek állít emléket. 

2021. április 28. 13:40

Ezer darab profi vércukormérőt kap az Országos Mentőszolgálat

Ezer darab egyénileg testreszabható, „okos” vércukormérőt adományoz a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak. A közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérők lehetővé teszik, hogy a mentősök kiérkezéskor gyorsan és hatékonyan állapítsák meg a koronavírus által különösen veszélyeztetett, ellátásra szoruló cukorbetegek vércukorszintértékét. 

2021. április 27. 16:51

Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya 2021-ben

Autógyártók és autógyárak véleménye, ajánlásai alapján tartotta kiemelkedőnek a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljesítményét a neves szakmai újságírókból álló zsűri. A sikerhez a BIRD X érintés nélküli technológia bevezetésétől kezdve az első nagy autóipari beszállításon keresztül a digitális gyártástechnológiáig több lépés vezetett. A folyamatos fejlesztések 2021-ben sem állnak le; részben a Versenyképesség Növelő Támogatási Program keretében újabb K1-Single típusú gumiabroncs-felépítő gépsor is munkába áll a gyárban.

2021. április 26. 14:59

Nagy teljesítményű, vezeték nélküli hangsugárzók a Sonytól

Az életet teljes hangerőn kell élni, ezért érdemes felcsavarni a zenét is, hogy egész este tiszta és gazdag hangzásra táncolhassunk. A Sony ma bejelentette az X-széria legújabb hangsugárzóit, amikkel minden egyes pillanatból a lehető legtöbbet hozhatjuk ki és olyan hangerő-élményt kínálnak, amelyekre örökké emlékezni fogunk, és együtt énekelhetjük, hogy SZÓLJON HANGOSAN AZ ÉLET!

2021. április 25. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35