Ingyenes biztonsági szoftver, interaktív oktatócsomag és internetklub-hálózat gyerekeknek

forrás Prim Online, 2009. február 10. 11:54

Újabb internetbiztonsági programokat indít a UPC ­– jelentette be a hazai kábeles internetszolgáltató az Európai Unió biztonságosabb internet napján. Az Insafe EU-szervezettel együttműködve a UPC figyelemfelhívó videóklipeket és játékos interaktív online biztonsági oktatócsomagot tesz közzé, továbbá minden előfizetője számára a kisgyerekek szülők által is felügyelt internetezését biztosító szoftvert bocsát rendelkezésre. Szintén a UPC támogatásával, Netre, te gyerek! elnevezéssel idén országos gyermek internetklub-hálózat indul.

Teljes védelmet nyújtó alapprogram gyerekek számítógépére

A UPC minden előfizetője számára ingyenesen rendelkezésre bocsát egy speciális szoftvert, amely a kisgyerekek 100%-osan biztonságos, szülők által is felügyelhető internetezését biztosítja. A gyermek vagy a család számítógépére telepíthető, Magic Desktop nevű keretprogramot az EU átfogó vizsgálata a világ legjobb és leghatékonyabb gyermekvédelmi szoftverének minősítette.

Az EasyBits által kifejlesztett, idehaza kizárólag a UPC által forgalmazott, magyar nyelvű program a gyerekek által használt számítógépen teljes körűen helyettesíti az eredeti Windows kezelőfelületet, és csak a szülők által beállított funkciókat engedi használni, az általuk jóváhagyott időpontokban és feltételekkel. A 2–10 éves korosztálynak szánt, gyermekbarát kezelőfelülettel rendelkező program a világhálóhoz szabályozott hozzáférést engedő, ezért a létező legbiztonságosabb internetböngészőt tartalmazza. A csomag része az első, kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett levelezőprogram is, amely teljességgel vírus- és levélszemétmentes e-mailezést biztosít, és minden ismeretlen címzettől érkező levelet blokkol. A UPC-felhasználóknak ingyenesen elérhető alapváltozatot kisgyerekeknek tervezett író (Easy Write) és rajzoló, kifestő (Easy Paint) programokkal is ellátták. A külön díjért megvásárolható fejlettebb változat mindemellett számolni, olvasni és zenélni tanító programot, valamint számos szórakoztató ügyességi játékot és kifinomultabb szülői felügyeleti funkciókat is tartalmaz. Segítségével beállítható és ösztönözhető, hogy a kisgyerekek csak bizonyos készségfejlesztő, oktató feladatok sikeres elvégzése után kezdjenek játszani és internetezni. A Magic Desktop révén a legkisebbek egy rájuk szabott, szórakoztató és teljesen biztonságos környezetben sajátíthatják el lépésről lépésre a számítógép felelősségteljes használatát és az internetes kommunikációt.

Online interaktív biztonsági oktatócsomag

Az Insafe, az EU internetbiztonságot propagáló szervezete a UPC támogatásával tavaly átfogó, játékos családi ismeretterjesztő csomagot állított össze, melyet a 2008-as nemzetközi Biztonságosabb Internet Napján 11 nyelvre lefordítva – köztük magyarul is – hozzáférhetővé tettek. „A web megszelídítése” címet viselő, szituációs ismertetőkből, feladatlapokból, szülői segédletből és biztonsági tippekből álló ingyenes csomag révén 6–12 éves gyerekek a szüleik bevonásával, szórakoztató és érdekes módon sajátíthatják el az internet biztonságos használatát. A UPC az oktatócsomagot idén igyekszik minél több hazai iskolákba eljuttatni. A szolgáltató támogatása révén a csomag mától interaktív formában mindenki számára elérhető a világhálón is, a www.esafetykit.net weboldalon. Az online interaktív csomag gyerekeknek, szülőknek és tanároknak egyaránt közérthető segítséget nyújt ahhoz, hogy teljes bizalommal forduljanak az internet felé.

“Netre, te gyerek!” – ingyenes gyermek internetklub-hálózat

Ugyancsak erre az oktatócsomagra épül a UPC támogatásával, a Budapesti Művelődési Központ szervezésében, a CERT-Hungary Központ szakmai közreműködésével idén megvalósuló gyermek internetklub-hálózat. A „Netre, te gyerek!” az első olyan, hálózatban működő gyermek internetklub és foglalkozássorozat, ahol közösségben, élvezetes nyelven, játékos feladványok és kreatív módszerek segítségével a biztonságos szörfölés mellett a tartalmas webes szórakozásra is megtanítják a 8–14 éves csemetéket. Az első, kísérleti jellegű foglalkozásokra májusban kerül sor a Budapesti Művelődési Központban, ezt követően a klubok az év során az iskolai szünetekben 4 fővárosi és 10 vidéki helyszínen lesznek elérhetők, s végül vetélkedőkkel zárulnak.

Az Európai Bizottság együttműködő partnereként a UPC mostantól az internetes zaklatás, lelki terror veszélyeire figyelmeztető, társadalmi célú figyelemfelhívó videóklipeket is közzétesz az általa működtetett különböző weboldalakon és információs tévécsatornán.

Kulcsszavak: UPC UPC-hu gyerek security

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50