Legótelefon az Alcateltől?

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 12. 08:03

Kiszivárgott információk szerint szövetségre lépne az Alcatel és a Lego egy egyedi megjelenésű és modulrendszerű telefon piacra dobására.

A mobilpiac túlzsúfoltsága miatt egyre több gyártó kerül nehéz helyzetbe, és míg egyre érkeznek az új készülékek, a vásárlókat valahogy nem igazán fogják meg a legújabb műszaki megoldások. Az elemzők szerint az elmúlt év slágerterméke, az Aplle iPhone is legalább annyira a cég imázsának és a készülék újszerű felépítésének, külsejének köszönheti sikerét, mint tényleges tudásának. Az olcsóbb telefonok piaca ugyan nem presztízsértékű modellekkel van tele, ám igen jövedelmező lehet, és itt jóval nagyobbak az értékesítések is, így nem lenne meglepő, ha az Alcatel itt próbálna valami újjal előállni.

Meg nem erősített hírek szerint a gyártó a cserélhető előlapok ötletét továbbvinné egy bohókás, de mindenképpen friss elképzelés megvalósításával. Az ötlet lényege egy legótelefon lenne, mely modulrendszerű, és a jelek szerint az előlap három, a hátlap két választható színű panelből állna össze. A készülék tehát nem műszaki újításaival és új funkcióival szeretne hódítani, de ezekre őszintén szólva ebben a kategóriában senki sem kíváncsi. A gyerekeknél nyilvánvaló sikerre számító készülék egyben könnyen divatcikké is válhatna megvalósulása esetén, hiszen a fiatalos színek sokakat vonzanak a szürke-fekete készülékek tengerében.

Kulcsszavak: Alcatel mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Megújulnak a Vodafone mobil tarifacsomagjai

Megújítja a mobil tarifacsomagjait a Vodafone Magyarország. A vállalat a fogyasztói igényekkel összhangban döntött a lakossági, valamint a kis- és középvállalkozásoknak szóló tarifacsomagok megújítása mellett: az ügyfelek saját igényeik és szokásaik mentén választhatnak az elérhető árú korlátlan mobiladatot, korlátlan hívást vagy mindkét szolgáltatást kompromisszumok nélkül kínáló díjcsomagok közül. 

2024. április 5. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09