Egységes mobiltelefon-töltő minden modellhez

MTI Sajtóadatbank, 2009. február 17. 08:42

A modern élet egy apró eleme válik lényegesen egyszerűbbé azzal, ha minden modellhez egyaránt alkalmazható egységes töltőkészüléket vezetnek be a mobiltelefon-gyártó vállalatok.

A Financial Times Deutschland (FTD) napilap meg nem nevezett szakmai forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy a vállalatok eleget kívánnak tenni az EU Bizottság egyre növekvő nyomásának és egységes mobiltelefon töltő készüléket dolgoznak ki. Guenter Verheugen uniós biztos a Deutsche Welle rádió állomásnak az elmúlt héten kifejtette, hogy több mint 30 különféle töltő készülék van használatban a 27 tagu Unióban és az ő "türelme véges". A készülékgyártók kompatibilitási és jogi problémákra hivatkozva zárkóztak el eleddig az egységes töltő készülék alkalmazásától - idézi az FTD az EU Bizottság szóvivőjét.

 Az egységes töltőkészülék lehetővé tenné a vállalatoknak költségeik csökkentését is, mivel nem kellene minden egyes új készüléküket töltővel együtt értékesíteni - írja az FTD. A lépés javíthatna a vállalatok "zöld arculatán" is, mert a telefonkészülékek mikro USB portját használó új töltő kevesebb áramot fogyasztana a jelenlegi készülékeknél.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35