Jövőre egész Németországban lesz szélessáv

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 18. 20:48

Németország egész területén - beleértve a vidéki településeket is - elérhető lesz jövő év végére az állampolgárok számára a szélessávú internet - olvasható a német napilapokban.

"2010 végére 100%-os lesz a lefedettség"- nyilatkozta a sajtónak Ilse Aigner, élelmezési és mezőgazdasági miniszter. A szövetségi kormány a mai napon megszavazta a lefedettségbővítő programot, melyben egyéb komoly célkitűzéseket is megfogalmaztak. Az első és legfontosabb törekvés az, hogy jövőre mindenkinek lehetősége legyen legalább az 1 Mbit/s-os szörfölésre, ennek megvalósítása érdekében pedig a legeldugottabb helyeken is kiépítik addig a hálózatot. A kormány tervei szerint 2014-re már a háztartások háromnegyedében lesz (minimum 5 Mbit/s-os) internet. Karl Theodor, gazdasági miniszter hangot adott azon véleményének, miszerint a szélessávú hálózat kiépítése az egyik legfontosabb feltétele a gazdasági válságból való kilábalásnak és a növekedés beindulásának. A statisztikai hivatal olyan öt millióra becsüli azok számát, akik ki vannak rekesztve a digitális társadalomból, és legfrissebb adatok szerint is a 40 millió háztartásból csupán 23 millió rendelkezik valamilyen gyors kapcsolattal - leginkább DSL-el. Érezhető különbség van a nyugati és a keleti régiók között a penetráció tekintetében, míg nyugaton a háztartásoknak több mint a 60%-ában van internet, addig keleten ez az arány még a 45%-ot sem éri el. Az állam legfőbb célja az esélyegyenlőség megteremtése, valamint a vidék és a város közötti szakadék áthidalása a digitális eszközök és tartalmak elérhetőségét illetően.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kétméteres tévét venne a magyar, ha nem számítana az ár

Kitört a fociláz, a nagy sportesemények környékén pedig jellemzően fellendül a kereslet a televíziók iránt is. De milyen tévét vásárolnának a magyarok, ha nem lennének anyagi korlátaik, és ehhez képest milyen készülékkel rendelkeznek most? Az LG Magyarország friss országosan reprezentatív felmérést*  készített a magyarok tévévásárlási és -használati szokásairól, amelyből az is kiderül, hogy milyen szempontok alapján döntünk a vásárláskor, és mire használjuk a készülékeinket.

2024. június 21. 09:54

Limitált szériás karórával rukkolt elő a Casio

Újra elérhető az egyik legnépszerűbb csúcsmodell, a limitált szériás MRG-B2000B-1A4, a strapabíró és elnyűhetetlen CASIO G-SHOCK karórák egyik legelegánsabb képviselője. „Ez az MR-G típus nemcsak látványában, hanem tudásában is kiemelkedik a mezőnyből” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2024. június 20. 20:36

A tanároknak a nyár olyan, mint két hónap Hawaii – vagy mégsem?

Tanárnak lenni jó, hiszen ahogy az iskolás gyerekeknek, úgy nekik is ott van a két hónap szünet a nyár közepén. Ez álomszerűen hangzik, de a valóságban egy pedagógus feladatai nem érnek véget az évzáróval, és nem a szeptemberi becsengetéssel térnek vissza a munka világába, ahogy ezt sokan feltételezik. Varga Krisztina, a Yettel ProSuli programjának szakmai tanácsadója foglalja össze, milyen a valóságban egy „tanári nyár”, és tippeket ad arra, hogy szakmától függetlenül hogyan lehet valóban pihentető a szabadság.

2024. június 20. 19:42

A Samsung The Frame kijelzői új lehetőségeket kínáltak a művészet felfedezésére az Art Basel kiállításon

A Samsung az Art Basel 2024 kiállítás hivatalos vizuális kijelző partnereként a rendezvényen mutatta be The Frame televízió családját. Az eseményt június 13. és június 16. között*  rendezték a svájci Bázel városában, a Messe Basel kiállítási központban.

2024. június 20. 18:04

Kempf Zozo Team Galaxy tag lett a Samsung 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai csapatában

A Samsung bemutatja a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok magyar Team Galaxy sportolóját: a BMX-világbajnok, Kempf Zozo csatlakozik a csapathoz. A vállalat az olimpia nemzetközi partnereként A nyitottság mindig nyer szemléletmódot képviseli, akárcsak a márka által szervezett és támogatott Team Galaxy, a sporttehetségekből álló, nemzetközi csapat.

2024. június 20. 14:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02