BSA-vizsgálathoz vezet az alkalmazottak bosszúja

Genda Csongor Zoltán, 2009. április 4. 17:15

A szoftverrendészeti vizsgálatok megszaporodását idézte elő Spanyolországban a gazdasági válság miatti elbocsátási hullám.

A vállalatok kénytelen-kelletlen meg kell hogy váljanak alkalmazottaik egy részétől, ugyanis az életben maradás a tét. A kenyér nélkül maradt emberek azonban nem mindig belátóak, és hajtja őket a károkozó tettekre sarkalló bosszúvágy. Spanyolországban például 27%-kal megemelkedett a BSA-nál a feljelentések száma, az anonim bejelentők többnyire elbocsátott alkalmazottak. Igaz, az illegális szoftverhasználatra nincs mentség, azonban egy több tízezer eurós büntetés csődközeli helyzetbe sodorhatja az amúgy is csak vegetáló vállalkozókat.
A BSA ezért azt javasolja a cégvezetőknek, hogy minél előbb szerezzék be a szükséges licenceket, hogy egy esetleges vizsgálat során ne kelljen szembenézniük a tetemes bírsággal. Spanyolországban azért nőtt meg ilyen mértékben a bejelentések száma, mert európaszerte itt a legnagyobb a munkanélküliség, a munkaképes lakosság 15.5%-ának nincs hivatalos munkahelye.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30