Több ezer munkahelyet létesít az IBM

Genda Csongor Zoltán, 2009. április 29. 10:22

Az IBM képviselői bejelentették, hogy nagyszabású bővítésekre készülnek, melyek keretében több ezer új dolgozót fognak alkalmazni.

A pénzügyi válság a legtöbb vállalatot térdre kényszeríti, minek következtében megszaporodtak az elbocsátások. A Nagy Kék azonban még ezekben az ínséges időkben is terjeszkedik, új központokat létesít és bőkezűen bánik részvényeseivel. A számítógépgyártó éves közgyűlésén elhangzott, hogy 10%-kal megemelik az osztalékot, s még ebben az esztendőben öt nagy elemzőközpontot fognak megnyitni, ahova majd ezrével veszik fel az embereket. Az említett öt új telephely közül háromnak az Egyesült Államok nagyvárosai adnak otthon, egy Londonban egy másik pedig Pekingben fogja megnyitni a kapuit. Az új kirendeltségek összesen olyan 4 ezer helyi lakosnak biztosítanak majd megélhetést. Az elemzőközpontok feladata a jelen gazdasági körülmények közötti kockázati felügyelet valamint a költségcsökkentés lesz, az ázsiai telephelyen pedig új közlekedésügyi koncepciókat fognak kidolgozni.
Az IBM továbbá zöld utat adott 3 milliárd dollár értékű részvény visszavásárlására is.

Kulcsszavak: IBM +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52