Energiatakarékos Samsung Ecofit 22 inches LCD monitorok

Kiss Ádám Zoltán, 2009. augusztus 29. 10:50

Az új Samsung Ecofit LCD monitorok MagicBright3 személyre szabott gombokkal, időzített kikapcsolással és kiváló kontrasztaránnyal érkeznek, ám amiben igazán többet nyújtanak, mint elődeik, az a karcsú felépítés és kivételes energiatakarékosság.

A 22 inches P2270, a 23 inches P2370 Wide és a P2370HD monitorok ultravékony készülékházba kerültek, a teljes vastagságuk csupán 30 mm, egyes eddigi monitoroknál akár 50 százalékkal is vékonyabbak. A láthatatlan kezelőgombok megbújnak a monitor kontúrjainak fekete hátterében, a Starlight-gombok csak addig világítanak, amíg használjuk őket, majd elhalványulnak és újra láthatatlanná válnak. A filmekhez és a játékokhoz, valamint a Windows Vista operációs rendszerhez optimalizált 16:9-es képernyő kíméli a szemet és természetesebb, valósághűbb színeket kínál. A nagyon gyors, 2 ezredmásodperces képfrissítéssel (GTG) nem mosódik el a kép, a gyors akciójelenetek is egységes és természetes képben jelennek meg. A Full HD 1080p felbontású képeket 50.000:1 dinamikus kontrasztaránnyal tudjuk elérni. Az intelligens és automatikus háttérfény-szabályozással még mélyebb fekete és még ragyogóbb fehér árnyalatok tűnnek elő.
 
A Touch of Color monitorok elkészítése során a Samsung megakadályozza, hogy illékony szerves vegyületek (VOC) kerüljenek a levegőbe és nem használ ólombázisú festékeket sem. Az így előállított kijelzők a gyártástól kezdve a végső újrahasznosításig semmilyen formában sem szennyezik vagy károsítják a környezetet. Kivételes energiahatékonyságúak ezek az új megjelenítők. A Samsung célja, hogy az energiatakarékos technikák alkalmazása ne járjon képminőség romlással. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a hagyományos monitoroknál egyharmaddal kevesebb energiát használunk majd fel, amellyel pénzt takarítunk meg és természetesen hozzájárulunk a kevesebb energiahordozó felhasználás révén környezetünk élhetőbbé tételéhez a következő generációk számára.

Kulcsszavak: Samsung monitor LCD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01