Hamarosan kapható a Samsung környezetbarát mobilja

Milkovits Gábor, 2009. október 19. 08:22

A Samsung legfrissebb bejelentése alapján még októberben piacra kerül Európában a cég maximálisan környezetbarát mobiltelefonja, az S7550 Blue Earth.

A Blue Earth műanyag részei 100 százalékban újra-feldolgozott műanyag palackokból készültek, emellett pedig a készülék hátoldalán egy olyan napelem található, amely részben ellátja az akkumulátor feltöltésének szerepét. A fentieken kívül a mobilon egy digitális lépésszámláló is van, ami a gépkocsivezetés helyett gyaloglásra hivatott ösztönözni a felhasználókat. A még a nyáron beharangozott készülék hamarosan végre tényleg kapható lesz, várható ára azonban még mindig ismeretlen.

 A Samsung S7550 amúgy egy egészen komoly felső-középkategóriás készülék, HSDPA 3G hálózati kapcsolattal, 3” kapacitív érintőkijelzővel, WiFi-vel, GPS navigációval, 3,1 megapixeles kamerával, Bluetooth 2.0-val, Word és Open Office dokumentumnézővel, 180 MB fedélzeti memóriával, microSD kártyabővítővel, illetve Google Maps térképekkel. A Samsung mellett egyébként a Sharp, az LG és a Motorola is előrukkolt már hasonló „zöld” mobilokkal. 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi bemutatta a MIX Fold 4 és a Xiaomi MIX Flip készülékeket

A pekingi ShouGang Stadion adott otthont a Xiaomi rendezvényének, amelyen Lei Jun, a társaság alapító-vezérigazgatója megtartotta 2024-es beszédét, bemutatva az új Xiaomi MIX termékcsaládot. A Xiaomi újabb innovációt valósított meg az összehajtható telefonok terén, köszönhetően a felhasznált anyagokra, a szerkezetre és a hálózati funkcionalitásra is kiterjedő technológiai fejlesztéseknek. 

2024. július 22. 18:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59