Jól startolt a Motorola Droid

Milkovits Gábor, 2009. november 11. 08:45

A Broadpoint Amtech piackutató adatai szerint a Motorola és a Verizon szolgáltató mintegy 100.000 Droid készüléket értékesített az első hétvégén, ami ha nem is hasonlítható az Apple iPhone sikeréhez, mindenképpen szép eredmény.

Az iPhone 3G-ből júniusban egymillió darabot adtak el Amerikában az első két napon, ennek ellenére a Droid és általában Android szoftveres társainak konkurenciáját nem szabad az Apple-nek lebecsülnie. A többi modellel együtt csak a Motorola Android-forgalmát egymilliósra becsüli az elemző cég a harmadik negyedévben, jövőre pedig az eladások elérhetik a 10 milliót. Ha a többi gyártót is beleszámítjuk, illetve feltételezzük, hogy a Motorola valóban kihozza a beígért tucatnyinál több Android szoftveres készülékét, úgy 2010 valóban a Google által kifejlesztette mobilszoftver éve lehet.A Droid reklámkampányában a Verizon szándékosan azokat a funkciókat domborította, amikben az iPhone gyengébb, vagy éppen nem is tudja azokat: ilyen a zökkenőmentes és gyors párhuzamos feladatkezelés, illetve a használat közben történő akkucsere lehetősége. Az Android 2.0 operációs rendszerű Droid sajtóértesülések szerint hamarosan Európában is kapható lesz, Motorola Milestone néven, 400 eurós áron.
 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jó portréfotók szakértelmet, technikát és elköteleződést igényelnek

A HONOR legújabb termékcsaládja, a HONOR 200 Pro-val az élen a portréfotózást helyezte előtérbe. Az új eszközökkel egy stúdiót hordozhatsz a zsebedben, ami a mesterséges intelligencia segítségével és a profi kialakításnak köszönhetően jelentősen megkönnyíti azt, hogy kiváló képeket készíts. Ezzel együtt azonban van pár tippünk ahhoz, hogy miként hozd ki a maximumot készülékedből – akár a legújabb szériát használod, akár más készüléket.

2024. június 22. 14:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02