Intézményi akkreditációt szerzett az Alvicom Testcenter

forrás Prim Online, 2009. november 23. 20:26

2009. szeptemberében az Alvicom Testcenter nagyot lépett előre a szoftvertesztelésről szóló oktatási szolgáltatásában. Intézményi akkreditációjának megszerzése révén lehetővé vált, hogy immáron a felnőttképzés keretein belül folytassa oktatási tevékenységét, többek között a tesztmérnök-képzés, azaz ISTQB-CTFL vizsgára való felkészítés képzés területén is. Elszámolhatja a szakképzési hozzájárulás terhére a tesztmérnök-képzés (ISTQB-CTFL vizsgára való felkészítés képzés) költségét a résztvevő munkáltatója.

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ májusban vette nyilvántartásba az Alvicom Kft.-t, mint felnőttképzést folytató intézményt, a Felnőttképzési Akkreditáló Testület pedig szeptemberben bocsátotta ki az Intézményi Akkreditációs tanúsítványt, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy a tanfolyam díját szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhassák a képzés résztvevői – jelentette be az informatikai társaság. „Az intézményi akkreditáció megszerzése lehetővé teszi számunkra, hogy immáron akkreditált intézményként folytassuk oktatási tevékenységünket” – mondta Dr. Palugyai Sándor, az Alvicom Kft. képzési vezetője.

Az akkreditációt a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) független szakértők bevonásával folytatta le. A FAT az intézmény-akkreditációs eljárás keretében megvizsgálta, hogy a felnőttképzési intézmény által folytatott tevékenység (tananyagfejlesztés, oktatás/képzés, értékelés), illetve a kapcsolódó szolgáltatások, megfelelnek-e a 24/2004. (VI.22) Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium rendeletében előírt akkreditációs jogszabályi feltételeknek.

A magyarországi IT munkaerőpiacon a szoftvertesztelőkből mutatkozó egyre súlyosbodó hiányt érzékelve az Alvicom Kft. minősített tesztmérnök képzés indítását határozta el idén. A 2009 májusától indított tanfolyamok keretében a résztvevők megismerkedhetnek a tesztelési módszertanokkal, megtanulhatják - ahol erre szükség van - elfogadtatni és elhelyezni tesztelést a szoftver életciklusában, és gyakorlati útmutatókat kapnak a tesztkörnyezetek kialakításához, a teszteszközök használatához, valamint a tesztelési szerep- és feladatkörök meghatározásához.

„A tesztelők felsőoktatásbeli képzésének hiányából fakadóan számos partnerünk szeretné tesztelő munkatársainak szaktudását magasabb szintre emelni a tesztmérnök-képzésünk igénybevételével – összegezte tapasztalatait a cég munkatársa. Mint elmondta, az igényekből kiindulva intézményi akkreditációnkkal még szélesebb körben és magasabb minőségben válik elérhetővé képzésünk.”
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52