Intézményi akkreditációt szerzett az Alvicom Testcenter

forrás Prim Online, 2009. november 23. 20:26

2009. szeptemberében az Alvicom Testcenter nagyot lépett előre a szoftvertesztelésről szóló oktatási szolgáltatásában. Intézményi akkreditációjának megszerzése révén lehetővé vált, hogy immáron a felnőttképzés keretein belül folytassa oktatási tevékenységét, többek között a tesztmérnök-képzés, azaz ISTQB-CTFL vizsgára való felkészítés képzés területén is. Elszámolhatja a szakképzési hozzájárulás terhére a tesztmérnök-képzés (ISTQB-CTFL vizsgára való felkészítés képzés) költségét a résztvevő munkáltatója.

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ májusban vette nyilvántartásba az Alvicom Kft.-t, mint felnőttképzést folytató intézményt, a Felnőttképzési Akkreditáló Testület pedig szeptemberben bocsátotta ki az Intézményi Akkreditációs tanúsítványt, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy a tanfolyam díját szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhassák a képzés résztvevői – jelentette be az informatikai társaság. „Az intézményi akkreditáció megszerzése lehetővé teszi számunkra, hogy immáron akkreditált intézményként folytassuk oktatási tevékenységünket” – mondta Dr. Palugyai Sándor, az Alvicom Kft. képzési vezetője.

Az akkreditációt a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) független szakértők bevonásával folytatta le. A FAT az intézmény-akkreditációs eljárás keretében megvizsgálta, hogy a felnőttképzési intézmény által folytatott tevékenység (tananyagfejlesztés, oktatás/képzés, értékelés), illetve a kapcsolódó szolgáltatások, megfelelnek-e a 24/2004. (VI.22) Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium rendeletében előírt akkreditációs jogszabályi feltételeknek.

A magyarországi IT munkaerőpiacon a szoftvertesztelőkből mutatkozó egyre súlyosbodó hiányt érzékelve az Alvicom Kft. minősített tesztmérnök képzés indítását határozta el idén. A 2009 májusától indított tanfolyamok keretében a résztvevők megismerkedhetnek a tesztelési módszertanokkal, megtanulhatják - ahol erre szükség van - elfogadtatni és elhelyezni tesztelést a szoftver életciklusában, és gyakorlati útmutatókat kapnak a tesztkörnyezetek kialakításához, a teszteszközök használatához, valamint a tesztelési szerep- és feladatkörök meghatározásához.

„A tesztelők felsőoktatásbeli képzésének hiányából fakadóan számos partnerünk szeretné tesztelő munkatársainak szaktudását magasabb szintre emelni a tesztmérnök-képzésünk igénybevételével – összegezte tapasztalatait a cég munkatársa. Mint elmondta, az igényekből kiindulva intézményi akkreditációnkkal még szélesebb körben és magasabb minőségben válik elérhetővé képzésünk.”
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését. 

2024. június 22. 12:10

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02