Mennyire bírják a mobilok a hideget?

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 25. 16:08

Az egyik amerikai IT-magazin munkatársai leteszteltek néhány maroktelefont, hogy megtudják, mi az a maximális negatív hőmérséklet, ami még nem okoz működési problémákat.

Általában minden felhasználó óvja mobilját a hidegtől, de mégis mi a végső tűréshatár? Ennek járt utána a PopularMechanics szaklap, és megállapították, hogy modelltől függően más és más hőmérsékletet tudnak elviselni a készülékek. A szakemberek folyékony hidrogénba helyeztek hat különböző márkájú telefont, a legellenállóbb -50 fokon mondta fel a szolgálatot. De nem minden készülék bírta ilyen jól a hideget. A -20 fokos hőmérséklet többnyire nem jelentett gondot a mobiloknak, a legtöbb esetben -30 foknál jelentkeztek az üzemzavar jelei, mint a kijelző elhalványulása és az akkufeszültség csökkenése. Az extrém körülmények megszűnése után azonban csupán az áramforrásra kellett csatlakoztatni a megpróbált mobilokat, és azok ismét beindultak. A PopularMechanics cikkéből kiderül, hogy a -50 fokig üzemelő készülék egy Motorola Krzr volt.
 

Kulcsszavak: mobiltelefon mobilszolg

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kínában már meg is jelent az Európába is érkező, hajlítható HONOR Magic V3

A HONOR egy pénteki nagyszabású rendezvényen jelentette be Sencsenben következő generációs hajlítható csúcskészülékeit, a HONOR Magic V3-at és a HONOR Magic Vs3-at.

2024. július 15. 19:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01