Kötelező online biztonsági leckék gyerekeknek

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 9. 10:41

A régi közlekedésbiztonsági leckék mintájára 2011 szeptemberétől kötelező internetbiztonsági oktatásban részesülnek a brit gyerekek.

Az oktatás a Klikkelj okosan, klikkelj biztonságosan elnevezésű stratégia része, amely mind a kormány, mind az ipar, mind a jótékony szervezetek számára útmutatással szolgál arról, hogyan lehet megvédeni a gyerekeket az internetezés ártalmaitól. A brit kormány tájékoztatása szerint a 8-17 éves angol gyerekek 99 százalékának van internet-hozzáférése. A kutatásokból kiderült, hogy a kisgyerekek 18 százaléka találkozott már számára káros, illetve nem megfelelő online tartalmakkal, és 33 százalékuk állította, hogy a szülei egyáltalán nem törődnek vele, mivel foglalkozik az interneten.

 "Az internet a szórakozás, a lehetőségek és a tudás világát kínálja. De biztosaknak kell lennünk abban is, hogy a virtuális világ legalább olyan biztonságos, mint a valódi" – hangsúlyozta Gordon Brown kormányfő.

 Az 5 éves kortól kötelező programot az Egyesült Királyság Gyermek Internetbiztonsági Tanácsa (UKCCIS) állította össze. A testület több mint 140 szervezetet tömörít, köztük a Google-t, a Micrososoftot és a Bebót. Mint Tanya Bryon professzor - akinek jelentése a program alapjául szolgált - elmondta: ha nem világosítjuk fel a gyerekeket az online kockázatokról, az még sebezhetőbbé teszi őket. "A világon először fordult elő, hogy egy ország nemzeti stratégiát dolgozott ki a gyerekek internetes biztonságáért" - emelte ki a professzor.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59