Átszervezéssel kezdi az évet az SAP

forrás Prim Online, 2010. január 18. 12:12

Az SAP AG bejelentette, hogy átszervezi irányítótestülete egy részét, hogy termékeit és megoldásait hamarabb piacra tudja bocsátani. Ennek részeként két új területet hoznak létre (Industry and Solution Management és Product Design and Development), melyet az igazgatóság két tagja, a Business Objects korábbi ügyvezetője, John Schwarz valamint Jim Hagemann Snabe felügyel.

APJ
Ezzel párhuzamosan Stewe Watts-ot nevezik ki az ázsiai, a csendes-óceáni területek, és a Japánt tömörítő APJ régió elnökének, aki Geraldine McBride-ot váltja pozíciójában. Watts az elmúlt két évben az APJ régió üzemeltetési igazgatója (COO) volt.

Európa
Michael Kleinemeier irányítja majd az európai régió legtöbb ügyfelét is jelentő Németország, Ausztria, Svájc alkotta ún. DACH üzleti egységet.
Ő Volker Merket követi tisztségében, aki jelenleg alkotószabadságát (sabbatical) tölti. Kleinemeier évekkel ezelőtt az SAP németországi ügyvezetője, és az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió elnöke volt. Új pozíciójában Bill McDermott-nak, az ügyfélkapcsolatokért felelős igazgatósági tagnak tartozik beszámolási kötelezettséggel, hasonlóan, mint Garret Ilg, a japán SAP vezetője.

India immár Európa része lesz
Továbbá az EMEA térséghez kapcsolódik India, s melyet így az európai elnök, Jose Duarte felügyel majd. Az indiai leányvállalat igazgatását Peter Gartenbergre bízták, aki a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Ranjan Das feladatait látja el.
 

Kulcsszavak: SAP +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30