MusicDNA lehet az Mp3 örököse

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 25. 11:01

Fejlesztők csoportja új digitális zenei formátum bevezetését tervezi, amely a népszerű Mp3-fájloknál is megszokott lemezborító-, illetve dalszöveg-megjelenítés mellett internetről frissíthető háttérinformációk tárolására is képes.

Az illegális letöltések miatt az elmúlt évtizedben jelentős károk érték a lemezipart, ezét a kalózok visszaszorítására egy olyan megoldást kerestek, amely a letöltések legális formái felé csalogathatják a zenerajongókat. Az Mp3 feltalálói által is támogatott MusicDNA formátum gyakorlatilag egy olyan MPEG-7 formátum, amely a zenén kívül egyéb információkat is tartalmazhat. A zenékhez kapcsolt adatokra pedig a kiadók, az előadók vagy akár a kereskedők is küldhetnek frissítéseket.

 A letöltött zenéknél a felhasználó dönti el, hogy akarja-e a háttérinformációk frissülését, a tartalmak illegális letöltői viszont csak egy statikus Mp3 fájlt látnak. A formátumot fejlesztő norvég BACH Technology még partnereket keres a jelenlegi zenelejátszókkal kompatibilis a technológia felhasználására.
 

Kulcsszavak: zene mp3 MP3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17