Visszatér az SAP a kettős ügyvezetéshez

forrás Prim Online, 2010. február 8. 15:02

Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe irányítja a céget, Leo Apotheker közös megegyezéssel távozik az SAP éléről.

Az SAP AG bejelentette, hogy Leo Apotheker azonnali hatállyal lemondott vezérigazgatói tisztségéről, és az SAP Végrehajtó Tanácsában betöltött szerepéről, miután a vállalat felügyelő bizottsága nem hosszabította meg a szerződését. Az SAP Végrehajtó Tanácsa, az SAP Felügyelő Bizottságának egyetértésével két társ-vezérigazgatót nevezett ki Bill McDermott (az ügyfélkapcsolatokért felelős globális vezető), és Jim Hagemann Snabe (termékfejlesztésért felelős globális vezető) személyében.
Ezzel párhuzamosan Vishal Sikkát, a cég technológiai igazgatóját beválasztották az SAP Végrehajtó Tanácsába.
Az SAP Felügyelő Bizottságának kérése alapján Hasso Plattner, (az SAP egyik alapítója, és a Felügyelő Bizottság elnöke) továbbra is aktív tanácsadó szerepet fog játszani technológiai és termékfejlesztési kérdésekben.

 ʺA Végrehajtó Tanács új felállása lehetővé teszi, hogy az SAP jobban megfeleljen a termékinnovációknak és ügyféligényeknek. Az új vezetőség folytatni fogja a cég stratégiáját és a profitábilis növekedésre fókuszál.ʺ- mondta Hasso Plattner. Az SAP Felügyelő Bizottsága megköszönte Leo Apotheker több mint 20 éves munkáját, mellyel hozzájárult a cég sikeréhez.

Leo Apotheker 2008. április óta vezette a világ legnagyobb üzleti szoftvercégét Hennig Kagermannal együtt, annak 2009. májusi visszavonulásáig. Azóta egyedül látta el a CEO teendőket.
Apotheker az SAP-hoz 1988-ban csatlakozott.

Kulcsszavak: SAP +céginfo CIO

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59