15 évet kapott a Facebook-on zsaroló teenager

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 25. 19:27

Egy 19 éves amerikai fiatalembert 15 év szabadságvesztésre ítélt a fölötte ítélkező bíróság, mivel az egy hamis FaceBook-os profilon keresztül megzsarolta, és szexuálisan zaklatta kiskorú iskolatársait.

Az esküdtszék meglehetősen szigorú ítéletet hozott Anthony Stancl ügyében, mivel bűnösnek találták őt pedofilia vádjában. A fiatalember létrehozott egy hamis FaceBook fiókot, vonzó iskolás lánynak adta ki magát, és levélben megkereste diáktársait, hogy meztelen fotókat és szexuális tartalmú videókat csaljon ki azokból. Az így megszerzett képanyagokat aztán arra használta, hogy megzsarolja gyanútlan áldozatait, és nemi aktusra kényszerítse azokat. Stancl megfenyegette kollégáit, hogy feltölti a legnépszerűbb közösségi oldalakra az inkriminált fotókat, ha azok nem kezdeményeznek vele nemi kapcsolatot. A pedofil zaklató videófelvételeket is készített arról, ahogyan megszégyenítette a kiskorú iskolásfiúkat, amiket aztán a rendőrség munkatársai megtaláltak annak számítógépén és mobiltelefonján. Stancl hét áldozata tanúskodott a bíróságon, az esküdtszék pedig a terhelő bizonyítékok ismeretében 15 évet szabott ki a zaklatóra, aki rezzenéstelen arccal vette tudomásul a súlyos ítéletet.
A mostani eset ismét rávilágít a közösségi hálózatok azon veszélyeire, hogy saját identitását elrejtve bárki regisztrálhat az ilyen oldalakra, és visszaélhet mások bizalmával.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Itt az első magyar emoji-körkép

Szinte minden magyar internetező használ hangulatjeleket, mégis a háromnegyedüknél előfordult már, hogy nem ismerte egy-egy emoji jelentését - derült ki egy friss országos, reprezentatív kutatásból. A felmérés alapján a különböző generációk sokszor más jelentést tulajdonítanak egy-egy hangulatjelnek: a mosolygó fej vajon kedves vagy negatív jelző? Mit jelenthet a vörös zászló, a bohóc vagy a barack? Most segítünk megfejteni az emoji-használat különbségeinek okait.

2024. április 12. 16:54

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09