Mobilinternetről Egyiptomban tilos lesz külföldre telefonálni

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 17. 09:35

Az egyiptomi jogszabályok szerint a külföldre irányuló telefonhívásoknak a többségi állami tulajdonban lévő Telecom Egypt szolgáltató hálózatát is érintenie kellene, ám a távközlési vállalat legutóbbi jelentése szerint a nemzetközi hívásokból származó bevételei jóval alulmaradtak a várakozásoknak.

A "rend" helyreállítása érdekében a három internetelérést is biztosító mobilszolgáltató, a Mobinil, az Etisalat Egypt és a Vodafone Egypt hálózatain keresztül korlátozzák a Skype használatát.

A Skype telefonszoftver a világon bárhol az internetre kapcsolódó számítógépek között ingyenes beszélgetést tesz lehetővé, a vezetékes telefonokra indított hívásokra pedig a hagyományos telefonálási költségek töredékéért van lehetőség.

A tilalom egyelőre a Skype-ról indított nemzetközi hívásokra, és csak a mobilinternettel rendelkezőkre vonatkozik - közölte az egyiptomi Nemzeti Távközlési Hatóság (NTRA).

"Erre a korlátozásra pusztán a törvények betartása miatt van szükség az olyan nemzetközi hívásoknál, amelyek valamilyen módon nem érintik a vezetékes hálózatokat" - magyarázta Amr Badaui, az NTRA elnöke.

A tilalom egyelőre csak a Skype-ra vonatkozik, de nem zárták ki, hogy hasonló szigorításokat vezetnek be a Google, a Yahoo és a Windows Live interneten keresztüli telefonos szolgáltatásaira.

"Az NTRA addig várt a törvény betartatásával, míg a mobilszolgáltatók kínálta interneteléréssel nem csökkent drasztikusan a hagyományos vezetékes telefonon bonyolított hívások száma" - tette hozzá Badaui.

A 2002-ben alapított Skype világszerte több mint 520 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. A hagyományos telefonos szolgáltatók mellett a titkosszolgálatok sem kedvelik a p2p fájlcserélők módjára működő netes telefonszoftvereket. Az indiai biztonsági erők például tavaly szeptemberben javasolták a nemzetközi hívások letiltását, amíg a beszélgetések lehallgatására nem találnak valamilyen hatékony megoldást.

Kulcsszavak: Skype

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09