e-Health Week 2010: átütő siker Barcelonában

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 29. 15:46

A március 15-18. között megtartott barcelonai eHealth Week konferencia előtt még nem lehetett tudni, hogy a most első ízben együttesen megrendezett „High Level Health Conference” és „World of Health IT Conference and Exhibition” milyen sikerrel jár majd. A siker azonban minden kétkedőt meggyőzött. Az eseményt az érintettek Európa legnagyobb és legmagasabb színvonalú e-egészségügyi konferenciájaként értékelték.

Az eHealth Week idén 3200 delegációt, 95 kiállítót és mintegy 150 nemzetközi újságírót fogadott. Részt vett a konferencián többek között Neelie Kroes, az EU digitális ütemtervének biztosa és alelnöke és John Dalli, az EU Egészségügy és Fogyasztási Politikájának főbiztosa. Az esemény Európa 27 tagállamából látott vendégül egészségügyi minisztereket és külügyminisztereket, valamint számos, a szakmában elismert előadót. A Világ-egészségügyi IT Konferencia és Kiállítás Európa vezető fóruma az egészségügy információs és technológiai fejlesztésének. Felismerve az európai e-egészségügy kulcs szereplőinek igényeit, a Világ-egészségügyi IT Konferencia és Kiállítás szakmai fejlesztési üléseket szervez, árusítással egybekötött kiállításokat, gyakorlati bemutatókat, hálózati tanácskozásokat, vitákat és megbeszéléséket a jövő e-egészségügyét formáló témákban. A WoHIT Szervező Bizottságának tagjai: EC (Európai Bizottság), HIMSS (Egészségügyi Információs- és Menedzsment- rendszerek Társasága), EUROREC (Egészségügyi Felmérések Európai Intézete), COCIR (radiológiai, elektrogyógyászati és egészségügyi IT ipar), EHTEL (Európai Egészségügyi Telematikai Szövetség) és az EFMI (Orvos informatika Európai Szövetsége).

2010. március 10-én átadták a HIMSS Europe eHealth Leadership díját, amelyet Niels Rossing, az eHealth dán főtanácsadója vehetett át. Niels Rossing elmondta, hogy számított az elismerésre, az egész európai eHealth közösség nevében, amely számos jelentős vívmányával megalapozta az eHealth egyre növekvő szerepét az egészségügyben.

Az esemény a 2011. évi eHealth Week helyszínének bejelentésével zárult, amely szerint a jövő évi konferencia magyar elnökség alatt, Budapesten kerül megrendezésre.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Jelek az űrből: megszakítás nélküli lefedettség földrajzi korlátok nélkül

A műholdas és a földi mobilhálózatok integrálása új bevételi forrást jelent a műholdas, a félvezető- és a távközlési iparágak számára. A Deloitte TMT Predictions tanulmánya szerint 2024-ben már több mint 200 millió olyan okostelefont értékesíthetnek, amelyek képesek összekapcsolódni műholdas szolgáltatással. Mindemellett tovább növekedhetnek a műholdak létesítésére és -indítására fordított kiadások is, amelyekkel a beruházások összértéke már meghaladhatja a 3 milliárd dollárt.

2024. szeptember 6. 17:00

A legjobbak között a Schneider Electric dunavecsei okosgyára

A három legjobb közé került a Schneider Electric Dunavecsén felépített, május végén átadott Duna Smart Power Systems nevű okosgyára a „Green Awards powered by Green Cloud” megmérettetésen. A létesítmény megvalósítása során kiemelten kezelték a fenntarthatósági szempontokat, ennek jegyében például 28 ezer négyzetméternyi tetőn telepítettek napelemet, geotermikus energiát használnak a hűtési és fűtési rendszerek működtetéséhez, öntözésre és a mosdókhoz pedig az összegyűjtött esővizet használják. 

2024. szeptember 6. 13:29

Az analóg már nem versenyképes: hamarosan indul a MENTA

Az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége idén is megrendezi hagyományos MENTA konferenciáját DigitALL-INspirations FOR COMPETITIVENESS címmel. A rendezvényre 2024. szeptember 19-20-án kerül sor Balatonalmádiban. Ahogy a konferencia címe is tükrözi, a digitalizáció mára már nélkülözhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez a gazdaság valamennyi területén. Az előadások a legfrissebb elemzésekre és a legújabb technológiai innovációkra épülnek, a gyakorlatban is hasznosítható megoldásokat mutatnak be, így elősegítve a vállalatok versenyképességének növelését.

2024. szeptember 6. 11:41

71 futballpálya méretű napelempark kerül kialakításra a BMW debreceni gyáránál

A BMW Group Gyár Debrecen területén létrejövő 500.000 négyzetméter területű, 43 MW névleges teljesítmény leadására képes napelempark 2025 év végén kezdi meg működését. 

2024. szeptember 5. 17:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33