Ethical Hacking konferencia: A digitális tojásvadászattól a netes vakrepülésig

forrás Prim Online, 2010. április 6. 14:27

Április 29.-én ismét megrendezésre kerül az elmúlt években 4-500 fő részvételével lezajlott Ethical Hacking konferencia. A PTA CERT-Hungary, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, az ISACA, valamint az EC-Council támogatásával zajló eseményen a szervező idén is a gyakorlatias előadásokra helyezte a hangsúlyt.

Magyarországon immár harmadik alkalommal rendezik meg az Ethical Hacking konferenciát. Az eseményt szervező NetAcademia Oktatóközpont elsősorban az informatikai biztonság felelőseire és felügyelőire, így a rendszergazdákra és az IT-biztonsági szakemberekre számít. „Az elmúlt évekhez hasonlóan  idén is az a cél, hogy a konferencián gyakorlatorientált előadások – valós hekkek – keretében mutassuk be napjaink jellegzetes IT-biztonsági problémáit” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

A konferencián többek közt szó lesz arról, hogy törhető-e az ASP.NET – ezt egy demó keretében Balássy György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára mutatja majd be. Zsíros Péter, a NetAcademia Certified Ethical Hacker minősítéssel rendelkező oktatója egy fekete doboznak tekintett vállalati hálózatba repül be vakon, ráadásul nem a már meglévő, ismert eszközöket használja, hanem egy új biztonsági rést keres, amire ő maga fejleszt eszközt.

Kovács László, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatója beszél a cyber háborúról, a nemzetvédelemről, s ezen keresztül az informatika hadi szerepéről.  Kabai András a PTA CERT-Hungarytól két „félig működő” biztonsági hibát együtt alkalmazva ismerteti a kártékony kódfuttatás lehetőségeit és ehhez kapcsolódóan a hatékony védekezés lépéseit egy digitális tojásvadászat keretében. Barta Csaba, a Deloitte vezető IT biztonsági tanácsadója a forensic investigation, vagyis az informatikai nyomozás területéről mutat be egy esetet: mi minden deríthető fel egy támadó korábbi lépéseiből pusztán a registry vizsgálatával. Illés Márton és Gyöngyösi Péter a BalaBit képviseletében azt demonstrálják, hogy egy közismert biztonsági hiba, a Cross Site Scripting, amivel általában csak „kidekorálni” lehet a weboldalakat, mennyire veszélyes támadások hordozóalanya lehet.

Az Ethical Hacking konferencia létrejöttét idén is jelentős szakmai támogatói kör segíti; a PTA CERT-Hungary, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, az ISACA, valamint az EC-Council szakmai támogatóként egyaránt a rendezvény mellé állt, céges támogatóként pedig többek között a Biztributor, a Microsoft, a Kancellár.hu, és a Kaspersky Lab lesz jelen.

A részletes program az alábbi címről érhető el:
http://www.netacademia.net
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59