A HDTV-standard fékezi az LCD-fejlesztést

Genda Csongor Zoltán, 2010. április 23. 19:16

A HDTV-standard tehető felelőssé a képernyőpanel-fejlesztés ütemének a lelassulásáért - véli a Microsoft egyik munkatársa.

Pete Brown, a redmondi óriásvállalat egyik vezető menedzsere online naplójában azt írja, hogy az utóbbi években elkényelmesedtek a monitorgyártók, és már nem hajtja őket az a nagyra törő vágy, hogy minél nagyobb felbontású paneleket dobjanak piacra, ugyanis igyekeznek az aktuális HD-standardhoz igazítani termékeik paramétereit.

A kritikus hangot megütő menedzser szerint a szabvány hivatalossá tételéig még sarkallta az elektronikai konszerneket a versenyszellem, és mind arra törekedtek, hogy növeljék a pixelszámot, újabban viszont állóvízzé csendesedett a hajdan nagy hullámokat keltő iparág piaci stratégiája. A szakember hisz benne, hogy jót tenne az IT-ágazatnak a DPI növelése, főképpen a grafikai területen dolgozók látnák nagy hasznát az új fejlesztéseknek. Brown szerint a mai technológia lehetővé tenné a magasabb pixelszámot, ám az 1080p-s standard igazi komfortzónává vált, ezért manapság a 60"-es LCD tv-k is ilyen felbontással kerülnek forgalomba, holott a noteszgéppanelek is képesek már az 1980x1080 pixel megjelenítésére.
 

Kulcsszavak: LCD monitor HDTV

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52