T-Mobile: küszöbön a milliomodik mobil internetező

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 3. 08:23

A napokban eléri az 1 milliót a mobil internet előfizetők száma a magyar piacon - mondta sajtótájékoztatón Chris Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, az elmúlt években nemcsak az előfizetők számát tekintve fejlődött gyorsan a mobil internet, 2007 óta több százszorosára nőtt az adatforgalom is.

A társaság további gyors fejlődést vár az internet-forgalomban, s már teszteli az új, negyedik generációs hálózatot a long term evolutiont (lte). Az Ericssonnal közösen egy igazi, telepített, nem kísérleti rendszert pénteken nyilvánosan is bemutattak az újságíróknak. A bemutatott rendszer (ngnm - next generatoin mobile network) már kereskedelmi forgalomban is kapható, sőt, Svédországban már működik is egy ilyen alapú hálózat. Kérdésekre válaszolva Chris Mattheisen elmondta, kereskedelmi forgalomba 2012-2013-ban kerülhet az lte, de ehhez szükséges frekvencia, illetve mobilkészülék is.

 A Magyar Telekom mobil üzletágának, a T-Mobilenak 46 százalékos részesedése van a mobil internet piacon, az előfizetők 95 százaléka már széles sávon kapcsolódik a világhálóhoz.

 Maradi István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese kifejtette, az új rendszer bevezetésének egyik fő célja, hogy az egy bit továbbítására eső költséget a tizedére, vagy még ennél is nagyobb mértékben csökkentsék. A fejlesztés másik motivációja a növekvő adatforgalom kiszolgálása, illetve az is, hogy a virtuális térben játszókat valódi élményhez juttassák, vagy akár egy 3D-s filmet on-line módon nézhessenek az előfizetők.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59