3D műsortovábbítás a UPC-nél

forrás Prim Online, 2010. május 13. 13:01

A UPC Magyarországon elsőként végzett sikeres 3D televíziós műsortovábbítást. A Samsunggal közösen tartott sajtóbemutatóján a szolgáltató a jelenleg használt korszerű kábelhálózata és digitális médiaboxa segítségével juttatott el térhatású mozgóképet egy már kereskedelmi forgalomban is kapható új típusú tévékészülékre. Az immár 200 ezer digitális kábeltévés előfizetővel rendelkező UPC azt is bejelentette, hogy az elmúlt fél évben folytatott fejlesztései eredményeként mostantól már mindenütt elérhető az interaktív videotár szolgáltatása.

A 3 dimenziós filmek meghódították a mozik közönségét és a térhatású mozgóképek tovább terjednek. Az idén több országban megkezdődött az első 3D televíziós műsorsugárzás. Az ennek vételére alkalmas tévékészülékek már hazánkban is a kereskedelmi forgalomban kaphatók. A 3D televíziózás hamarosan eljuthat az otthonokba. A UPC már felkészült arra, hogy ezt az újdonságot is elérhetővé tegye az előfizetők nappalijában.

A Samsunggal közösen tartott tegnapi budapesti sajtóbemutatóján a UPC sikeresen továbbított különféle 3-dimenziós televíziós műsorrészleteket kábelhálózaton. Ehhez saját jelenleg kiépített korszerű kábeltelevíziós hálózatát és az előfizetőknél is már megtalálható digitális HDTV médiaboxát, valamint a Samsungnak a kereskedelemben már kapható 3D tévékészülékét használta fel.

A UPC-nek sem a hálózatát nem szükséges átépítenie, sem a berendezéseit nem kell kicserélnie ahhoz, hogy még további újításokat is bevezethessen. A mai műszaki teszt is megmutatta, hogy a mostanra kiépített újgenerációs kábelhálózata nem csupán a 100 megabitet is meghaladó ultragyors internet- és interaktív, nagyfelbontású HD televíziós szolgáltatásokra alkalmas, hanem készen áll a következő lépésre, a 3D TV-re is.

3D műsortartalom ugyanakkor egyelőre még csekély mértékben áll csak rendelkezésre. A mozikban tapasztalható hatalmas érdeklődés alapján azonban valószínűsíthető, hogy a műsorkészítők hamar ráállnak majd az egyre terjedő 3D tévékészülékek tartalommal való ellátására. A UPC jelenleg tárgyalásokat folytat műsorgyártókkal és tévétársaságokkal annak érdekében, hogy az elkövetkező időszakban a nagyközönség számára is bemutathassa a tévézést forradalmasító technológia lehetőségeit.

Az elkövetkező napokban Magyarországon először kerül sor úgynevezett Day & Date filmbemutatóra televíziós videotéka szolgáltatás keretében. A upc videotárban a DVD-premierrel egy időben válik elérhetővé a legutóbb 6 Oscar-díjat, köztük a legjobb film és a legjobb rendezés díját elnyert  A bombák földjén (The Hurt Locker) című film. A UPC a továbbiakban is arra törekszik, hogy a premierfilmeket a hivatalos megjelenésükhöz a lehető legközelebb eső időpontban bemutathassa a televíziós videotárán keresztül.

A legnagyobb hazai kábelszolgáltatónak jelenleg már 200 ezer digitális televíziós előfizetője van, ami az összes kábeltévés előfizetőinek az egyharmada, illetve csaknem a fele az összes magyarországi vezetékes digitális televíziós előfizető számának.  

Kulcsszavak: UPC-hu televízió 3D

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Friss kutatás: napi szinten sokat használnak tévét a magyarok, ennyit költenek rá

Szinte minden háztartásban van legalább egy tévé, minden harmadik magyar két készülékkel is rendelkezik, viszont a legtöbben maximum 150 ezer forintot szánnak rá – derült ki egy friss kutatásból. A Hisense legújabb felmérése rávilágított arra, hogy a magyarok jelentős része továbbra is elsősorban hagyományos tévénézésre használja a készülékét, habár ez csökkenő tendenciát mutat 2022 ősze óta, miközben a streaming szolgáltatásokat többen használják. Új készülék vásárlásakor a magyaroknak az ár a legfontosabb szempont, de mindössze a megkérdezettek 17 százaléka tervezi új tévé beszerzését.

2024. május 29. 11:29

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, egy modern dizájnnal és fejlett fitnesz- és egészségfigyelő funkciókkal büszkélkedő kiegészítőt. Az 1,57”-os AMOLED kijelző akár 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. 96 edzési lehetőséggel a HONOR Band 9 felülmúlja elődeit, míg a trendi Always-on Display kialakítással és a lenyűgöző, akár 14 napos akkumulátor-üzemidővel kivételes fitness-társként szolgál, amely a felhasználókat egy egészségesebb és aktívabb életmód felé vezeti.

2024. május 28. 11:39

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52