7 mm-es Hitachi HDD

Genda Csongor Zoltán, 2010. június 2. 13:22

A Hitachi bemutatta a világ legvékonyabb 2.5 hüvelykes merevlemezét, melynél keskenyebb eszköz még nem jelent meg a piacon.

A Z7K320 névre keresztelt winchester tárolókapacitása 320 GByte, a fordulatszámot pedig 7200 rpm-ben határozta meg a gyártó. Az igazi különlegesség azonban az eszköz méreteiben rejlik, ugyanis a HDD minden eddigi, ezen kategóriába tartozó terméknél vékonyabb, annak vastagsága mindössze 7 milliméter. A hagyományos 2.5"-es noteszgépekbe építhető merevlemezek magassága nem kisebb, mint 9.5 mm. Üresjáratban 0.8 wattot emészt fel a HDD, míg írás-olvasás közben 1.8 wattot fogyaszt. A hivatalos adatlap szerint az eszköz rendkívül strapabíró, bekapcsolt állapotban kibírja a 400 G erősségű ütéseket is. A beépített Bulk Data Encryption megoldásnak köszönhetően a winchester titkosítja az adatokat, ez sokkal biztonságosabb, mint a szoftveres kulcsolási technikák. A Z7K320-on kívül bemutatott még egy másik, percenként 5400-at forduló HDD-t is a Hitachi, amely továbbfejlesztett hőelvezető eljárással, és minimális zajkibocsátással érkezik.
A Z sorozathoz tartozó modellek kereskedelmi forgalmazását júniusban kezdi meg a gyártó egyelőre ismeretlen áron.

 

Kulcsszavak: Hitachi winchester

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50