Látlak! És te engem?

forrás Prim Online, 2010. június 16. 08:22

A Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Évében a LÁT-LAK Alapítvány Látlak! És te engem? mottójú köztéri fotós installációval hívja fel a figyelmet a hajléktalanságra és ahhoz kapcsolódó problémákra. A jelen kezdeményezés különlegessége, hogy ez alkalommal nem profi művészek, hanem maguk az érintettek, hajléktalanok fotóztak, hogy bemutassák, milyennek látják az őket körülvevő világot.

Nap, mint nap szembesülünk azzal, hogy társadalmunk egy jelentős csoportja kilátástalan vagy hátrányosan megkülönböztetett helyzetben él, amelyben sokszor alapvető életfeltételeik sem adottak és gyakorlatilag nincs esélyük a felemelkedésre. Ezek a társadalmi csoportok szeparáltak, az integrálódás lehetősége minimális. A LÁT-LAK Alapítvány ezen fotókiállításának célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a hajléktalanok problémáira, megkísérelje csökkenteni a kirekesztettség érzését, közelebb hozza őket és segítse integrációjukat.

A fotózásban 12 hajléktalan vett részt, hogy megörökítsék a mindennapjaikat, a várost, az embereket - ahogyan ők látják. A fotóművészet segítségével a hajléktalanoknak így lehetőségük nyílt az önkifejezésre, bemutathatták saját környezetüket, világukat a hozzátartozó problémákkal és értékkel együtt. Ebben az esetben tehát nem egy külső szemlélő mutatta be egy másik társadalmi réteg, jelen esetben a hajléktalanok feltételezett kérdéseit, gondjait, örömeit, hanem az adott réteg maga, "belülről", hívja fel a figyelmet az őket leginkább foglalkoztató témákra. Az elkészült művekből egy interjú keretében az alkotók válogattak, és a saját megjegyzéseikkel kommentálták képeiket. A munkáért cserébe minden hajléktalan ajándékcsomagot kapott.

  • A kiállítás időtartama: június 16.-július 9.
  • Kiállítás helyszíne: Gödör Klub, lépcső teteje
Kulcsszavak: fotó kiállítás

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50