Erősíti digitális tévés szolgáltatását a UPC

Kovács Attila, 2010. június 17. 17:15

A digitális televíziózás iránti egyre növekvő igényt tapasztalva a UPC tovább bővítette és korszerűsítette újszerű kábeltelevíziós szolgáltatását. A digitális alapcsomag hat további csatornával gazdagodott és így immár 44 adás érhető el benne, változatlan előfizetési díj mellett.

Az RTL Klub és az HBO mellett mostantól már a tv2 legnépszerűbb műsorai is elérhetőek a upc videotárában, az élő adástól teljesen függetlenül, egy listából a távirányítóval kiválasztva. Ezentúl már nemcsak utólag tekinthetők meg rögzített műsorok, hanem exkluzív módon, akár már a hivatalos bemutató előtt is látható a Jóban Rosszban soron következő epizódja. A lehetőségre mától az érintett csatornákon rövid időre felvillanó piros gomb jelzés is felhívja a figyelmet. A távirányítón található piros gomb megnyomásával a menürendszert kikerülve, egyetlen lépésben eljuthatnak a nézők az adott tévécsatorna műsoridőtől független, videotárból elérhető adásainak a megtekintéséhez.

Júniustól a UPC digital bronze elnevezésű digitális kábeltelevíziós alapcsomagjába bekerült a TV6 és a Sport M, valamint a nagyobb választékű digital silver csomagból átkerült ide és így még több előfizető számára elérhetővé vált a TV Deko, a TV Paprika, az MGM és a Minimax adása is. Ezzel változatlan előfizetési díj mellett az eddigi 38-ról immár 44 csatornára bővült a legkisebb digitális kábeltévés csomagban elérhető adások száma. Ugyancsak tovább bővült a nagy felbontású HD-adások száma is: az ATV HD műsorával együtt immár 5 nagyfelbontású alapcsatorna valamint két prémium filmcsatorna (HBO, Filmbox) található a tűéles képet adó kínálatban.

Interaktív piros gomb


Az újszerű, interaktív digitális televíziós szolgáltatások széles körű elterjesztése érdekében a UPC fontosnak tartja, hogy ezeket a funkciókat mindenki számára a legegyszerűbb módon elérhetővé tegye. Ezért mától a csatornaváltáskor a képernyő jobb felső sarkában rövid időre felvillanó piros pötty jelzi, ha az adott tévécsatorna népszerű műsorai videotárban is elérhetőek, és ez esetben a távirányító piros gombjának megnyomásával egyenesen a csatorna videotárába juthatnak a nézők. A tervek szerint a későbbiekben – a világszerte elterjedő gyakorlatnak megfelelően – ez a piros gomb biztosíthat majd elérhetőséget az adott pillanatban elérhető különböző interaktív lehetőségekhez is, mint például az egyes műsorokhoz kapcsolódó bővebb, kiegészítő információkhoz és tartalmakhoz vagy éppen televíziós szavazásokhoz.

Megújult elektronikus műsorújság


A szolgáltatáshoz járó elektronikus műsorújság (EPG) is alapos megújuláson ment keresztül. A tévé képernyőjén megjeleníthető műsorinformációs rendszer gyorsabb és könnyebben kezelhető lett, miközben az eddiginél több információt képes jobban áttekinthetően megjeleníteni. A műsorlista immár egy gombnyomásra elérhető és félig áttetszően jelenik meg, hogy az éppen nézett műsor is látható maradjon a böngészése közben.

Kulcsszavak: UPC-hu televízió

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59