Erősíti digitális tévés szolgáltatását a UPC

Kovács Attila, 2010. június 17. 17:15

A digitális televíziózás iránti egyre növekvő igényt tapasztalva a UPC tovább bővítette és korszerűsítette újszerű kábeltelevíziós szolgáltatását. A digitális alapcsomag hat további csatornával gazdagodott és így immár 44 adás érhető el benne, változatlan előfizetési díj mellett.

Az RTL Klub és az HBO mellett mostantól már a tv2 legnépszerűbb műsorai is elérhetőek a upc videotárában, az élő adástól teljesen függetlenül, egy listából a távirányítóval kiválasztva. Ezentúl már nemcsak utólag tekinthetők meg rögzített műsorok, hanem exkluzív módon, akár már a hivatalos bemutató előtt is látható a Jóban Rosszban soron következő epizódja. A lehetőségre mától az érintett csatornákon rövid időre felvillanó piros gomb jelzés is felhívja a figyelmet. A távirányítón található piros gomb megnyomásával a menürendszert kikerülve, egyetlen lépésben eljuthatnak a nézők az adott tévécsatorna műsoridőtől független, videotárból elérhető adásainak a megtekintéséhez.

Júniustól a UPC digital bronze elnevezésű digitális kábeltelevíziós alapcsomagjába bekerült a TV6 és a Sport M, valamint a nagyobb választékű digital silver csomagból átkerült ide és így még több előfizető számára elérhetővé vált a TV Deko, a TV Paprika, az MGM és a Minimax adása is. Ezzel változatlan előfizetési díj mellett az eddigi 38-ról immár 44 csatornára bővült a legkisebb digitális kábeltévés csomagban elérhető adások száma. Ugyancsak tovább bővült a nagy felbontású HD-adások száma is: az ATV HD műsorával együtt immár 5 nagyfelbontású alapcsatorna valamint két prémium filmcsatorna (HBO, Filmbox) található a tűéles képet adó kínálatban.

Interaktív piros gomb


Az újszerű, interaktív digitális televíziós szolgáltatások széles körű elterjesztése érdekében a UPC fontosnak tartja, hogy ezeket a funkciókat mindenki számára a legegyszerűbb módon elérhetővé tegye. Ezért mától a csatornaváltáskor a képernyő jobb felső sarkában rövid időre felvillanó piros pötty jelzi, ha az adott tévécsatorna népszerű műsorai videotárban is elérhetőek, és ez esetben a távirányító piros gombjának megnyomásával egyenesen a csatorna videotárába juthatnak a nézők. A tervek szerint a későbbiekben – a világszerte elterjedő gyakorlatnak megfelelően – ez a piros gomb biztosíthat majd elérhetőséget az adott pillanatban elérhető különböző interaktív lehetőségekhez is, mint például az egyes műsorokhoz kapcsolódó bővebb, kiegészítő információkhoz és tartalmakhoz vagy éppen televíziós szavazásokhoz.

Megújult elektronikus műsorújság


A szolgáltatáshoz járó elektronikus műsorújság (EPG) is alapos megújuláson ment keresztül. A tévé képernyőjén megjeleníthető műsorinformációs rendszer gyorsabb és könnyebben kezelhető lett, miközben az eddiginél több információt képes jobban áttekinthetően megjeleníteni. A műsorlista immár egy gombnyomásra elérhető és félig áttetszően jelenik meg, hogy az éppen nézett műsor is látható maradjon a böngészése közben.

Kulcsszavak: UPC-hu televízió

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

A TCL megmutatja, milyen is a valódi moziélmény az otthonunkban

A TCL Electronics vezető szórakoztatóelektronikai brand és a világ két legnagyobb tévégyártójának egyike bemutatja, hogy milyen jellemzői vannak egy olyan tévének, amit kifejezetten a filmrajongók számára fejlesztettek ki. A TCL elkötelezett annak érdekében, hogy a mozik világát otthonok millióiba elvigye szerte a világon, és hogy egy ideális platformot hozzon létre a filmek szerelmeseinek, akik így valóban elmerülhetnek ebben az élményben.

2024. március 30. 12:39

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09