Itt a nyár, olcsóbb roaming a Telenornál

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 24. 16:49

A Telenor július elsejétől a gyakori turisztikai célpont Horvátországban, Szerbiában és Montenegróban is olcsóbb mobilinternetezési lehetőséget kínál ügyfeleinek, valamint július 1-jétől a Netroaming-figyelő szolgáltatást is kiterjeszti e három országra.

A magyar turisták száma évek óta jelentős a szomszédos Horvátországban. 2009-ben 326 ezer magyar turista összesen 2 millió vendégéjszakát töltött az országban. Hazánkból kiugróan magas számban július és augusztus hónapokban látogatnak az üdülőhelyekre: tavaly ebben a két hónapban több mint 214 ezer magyar állampolgár utazott be az országba, a horvát statisztikai hivatal adatai szerint. Az idei turistaroham idején már az eddigieknél jóval kedvezőbb, mintegy negyedére csökkentett adatbarangolási díjjal számolhatnak azok a Telenor ügyfelek, akik itt töltik szabadságukat, így könnyedebben elérhetővé válik a külföldi internetezés akár mobiltelefonon, akár laptopon. 

A Telenor már május 18-tól kedvezőbb, bruttó 59 forint/0,1 megabájtra csökkentette az adatroaming díját mind a számlás, mind a kártyás ügyfelek számára az EU-s országokon belül és az 1-es roamingzóna további országaiban. Július elsejétől pedig a vállalat a kedvezményezett országok körét kiterjeszti Horvátországra, Szerbiára és Montenegróra is, a Telenor által meghatározott szolgáltatók igénybevétele esetén. A promóciós ajánlat szeptember 30-ig érvényes, azonban kedvező fogadtatás esetén az ajánlatot a vállalat felülvizsgálja, hogy érdemes-e állandósítani.

A Telenor ezzel egyidejűleg a fenti országokra is kiterjeszti a Netroaming- figyelő szolgáltatását, amellyel az ügyfelek alapbeállításként maximum 29 MB forgalom eléréséig használhatják az adatroaming szolgáltatást. A limit elérésekor az adatroaming forgalmat a Telenor megszakítja, kivéve, ha az ügyfél külön engedélyezte a további használatot, vagy már korábban lemondta a szolgáltatást. E szolgáltatás segítségével elkerülhetők a külföldi tartózkodás alatt keletkező magas számlák. A promóciós mobilinternet-roaming ajánlat más GPRS roaming szolgáltatáscsomaggal együtt nem vehető igénybe. A kedvezményes roamingdíjak kizárólag az alábbi hálózatok használata esetén értendők:

Horvátország: Tele 2 HRV és VIPNET Cro
Szerbia: Telenor Serbia (VIP)
Montenegró: Promonte, Montenegro

A GPRS roamingról, valamint a Netroaming-figyelő szolgáltatásról bővebb információ itt található.
 

Kulcsszavak: roaming mobilszolg Telenor

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59