YouTube Leanback: önjátszó HD szolgáltatás lustáknak - akár Facebookra is

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 8. 09:03

A YouTube új "Dőlj hátra" szolgáltatása elsőként a nagy felbontású videók közül válogat, és célja a televíziózáshoz hasonlatos élmény előállítása a videomegosztó portálon.

A televíziózás főként a fiatalok körében már korántsem „öli meg a rádiósztárt”, ahogy a dal mondja, hanem éppen fordítva, egyre több időt veszít az internettel szemben. Ezt a folyamatot az indította be, hogy a világhálón sokkal rugalmasabban válogathatjuk össze, mit is szeretnénk éppen megnézni. Sokak számára éppen ez a vonzerő a tv-vel szemben, most azonban a másik tábor, az inkább passzív közönség meghódítása a cél. Számukra lényegesebb, hogy folyamatos műsorfolyammal találkozzanak, és a Leanback éppen ezt kínálja. A még májusban bejelentett szolgáltatás mostantól elérhető a YouTube-on, mely így televíziós élményt szeretne kínálni felhasználóinak. Éppen ezért leginkább HD felbontású felvételekre szabták a szolgáltatást, és keresés esetén is ezek a találatok jelennek meg először, listánk pedig folyamatos lejátszás formájában automatikusan lejátszásra kerül. A kezelés rém egyszerű, a négy, fel-le jobbra-ballra nyíllal billentyűzetről vezérelhető, nem kell az egérrel a kis jeleket célozgatnunk. További terjeszkedési irány a közösségi oldalak világa, a Facebookra például már három kattintással beépíthetjük a Leanbacket, így ismerőseink számára is nézhető tévécsatornát állíthatunk össze. A megoldás hátránya, hogy előbb utóbb reklámok is beépülnek majd a rendszerbe, másrészt egyelőre csak Flash alapú, a következő generációs böngészők által támogatott, szabadon használható HTML5 verzióról eddig semmi hír.

A YouTube természetesen egy kis ismeretterjesztő videót is összeállított a Leanback szolgáltatásról.

Kulcsszavak: YouTube Facebook videó

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01