A Synergon nyereséggel zárta az első félévet

MTI Sajtóadatbank, 2010. augusztus 6. 11:15

A Synergon Informatikai Nyrt. adózás utáni eredménye 38,7 millió forint adózás utáni eredményt értt el az idei év első felében, 9 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az IFRS alapján összeállított konszolidált beszámolójában.

A második negyedévben a cég adózás után 5,6 millió forint veszteséget szenvedett el, míg egy évvel korábban 4 milliós nyereségről számolt be.

 Az idei első féléves értékesítési árbevétel 8 milliárd 139 millió forintot tett ki, ez 3 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi volt. Az első negyedévben még 6 százalék volt az elmaradás a tavalyi értéktől.

 A Synergon Informatika Nyrt. 97 millió forint üzemi eredménnyel zárta az idei első fél évet, ez az érték az egy évvel korábbi 47 százaléka Az árbevétel 57 százaléka származott idén szolgáltatásokból, 2009-ben ez az arány 73 százalék volt.

 A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyeresége (EBITDA) 2010 első félévben 345 millió forint volt, ami 4 százalékos árbevétel arányos értéket jelent. Egy évvel ezelőtt az EBITDA hányados 5 százalék volt. Az idei első negyedévben 3 százalék volt ez a mutató.

 A beszámoló szerint az eredmény éven belüli eloszlásánál azt kell figyelembe venni, hogy a 2010-es év részben visszatér a 2009-es évet megelőzően tapasztaltakhoz. Akkor az év első fele jellemzően alacsonyabb - a 2009 évet megelőzően több negyedéven át negatív - teljesítményű volt, amelytől a múlt év tért el első ízben pozitív irányba, az erős évnyitással. Az idei év első fele igaz, hogy nem éri el a múlt év azonos időszakának kiemelkedő teljesítményét, ellenben immár második éve sikerült az első félévet is pozitív eredménnyel zárnia a társaságnak - áll a jelentésben. A dokumentum kitér arra is, hogy az új IT beruházások sem a verseny- sem pedig az állami szférában nem indultak el, és Magyarországon továbbra is a megszorítási és takarékossági intézkedések diktálnak mind a gazdasági, mind az állami szférában.

 

Kulcsszavak: Synergon +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hosszú távú, stabil munkahelyekkel találkozhatunk a „Mi a pálya” műszaki pályaválasztó fesztiválon

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) idén már 9. alkalommal szervezi meg a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztiválsorozatot, amely eddig országosan már több, mint 60 ezer fiatalnak segített a pályaválasztásban. Az esemény célja változatlanul az, hogy megmutassa a fiataloknak, milyen lehetőségek várnak rájuk a műszaki területeken, ahol stabil és hosszú távú karrier építhető.

2024. október 17. 19:59

Kyndryl IT Readiness Report: a cégvezetők 90%-a bízik az informatikában, de csak 39%-uk felkészült a jövőre

A Kyndryl közzétette a 2024-es Kyndryl Readiness Reportot, amely azt az ellentmondást vizsgálja, hogy míg a vezetők 90%-a úgy gondolja, hogy IT-infrastruktúrája kiváló, csupán 39%-uk érzi magát felkészültnek a jövőbeli kockázatok kezelésére. A jelentés azt is bemutatja, miként segíti az IT-korszerűsítés a vállalatokat versenyelőnyük növelésében, annak ellenére, hogy jelenleg a vállalkozások mindössze 42%-a tapasztal pozitív megtérülést a mesterséges intelligenciába való befektetésekből.

2024. október 17. 14:50

Lengyel nagybefektető lépett be az EIT InnoEnergy-be

Új befektetővel bővült a fenntartható energetikai megoldások fejlesztésében, megvalósításában Európában élen járó EIT InnoEnergy részvényeseinek köre. Az autóipar és a fémipar globálisan jegyzett lengyel nagyvállalata, a Boryszew Group S.A csatlakozása jelentős tőkeinjekciót biztosít a szervezetnek az átfogó energiaipari célkitűzéseik megvalósításához. A partnerséget október 16-án jelentették be az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster-en Barcelonában.

2024. október 17. 13:12

Együttműködési megállapodást kötött a PwC a Debreceni Egyetemmel

A PwC Magyarország ötéves keretszerződést kötött a Debreceni Egyetemmel, melynek értelmében a PwC az elméleti és gyakorlati oktatáson túl közös kutatási projektekkel is hozzájárul a gazdálkodástudományi felsőoktatás fejlesztéséhez.

2024. október 17. 10:01

A Lenovo átfogó új hibrid AI-portfóliót mutatott be a Tech World rendezvényen

A Lenovo a vállalat éves globális innovációs rendezvényén, a Tech World-ön bemutatta a Smarter AI for All (Intelligens AI mindenkinek) jövőképének következő fázisát. A vállalat bemutatta az AI megoldások, szolgáltatások és eszközök átfogó portfólióját, amelyek világszerte átalakulást és kézzelfogható megtérülést biztosítanak iparágak, vállalatok és magánszemélyek számára egyaránt. Mindezek mellett a Lenovo új, kulcsfontosságú technológiákat bejelentett.

2024. október 16. 18:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24