Novembertől elérhető az AirPrint

Kovács Attila, 2010. szeptember 22. 17:01

Az Apple bejelentette, hogy megjelenteti az AirPrint, az iPad, iPhone és iPod touch készülékekkel használható vezeték nélküli nyomtatási szolgáltatás bétaverzióját az Apple iOS Developer Program tagjai számára, valamint hogy az AirPrint a novemberben megjelenő, ingyenes iOS 4.2 szoftverfrissítés része lesz.

Az AirPrint automatikusan megkeresi a helyi hálózatokhoz csatlakoztatott nyomtatókat, amelyeken így szövegek, fotók és egyéb képek nyomtathatók vezeték nélküli Wi-Fi technológiával. A szolgáltatás szoftverletöltés és illesztőprogramok telepítése nélkül használható. Az iOS rendszerű eszközökről elsőként a HP ePrint szolgáltatást támogató – már kapható, illetve a közeljövőben forgalomba kerülő – nyomtatóin lehet majd közvetlenül nyomtatni.

Az AirPrint az alapszintű tintasugaras készülékektől az irodai lézernyomtatókig számos nyomtatót támogat. Ezenfelül az iOS 4.2 operációs rendszert futtató eszközökről a Mac számítógépek és PC-k megosztott nyomtatóin is lehet nyomtatni. Az iOS 4.2 rendszerrel kompatibilis HP nyomtatók a HP Photosmart, Officejet, Officejet Pro és LaserJet Pro sorozatának idén ősszel forgalomba kerülő, ePrint szolgáltatást támogató modelljei.

Az AirPrint az iPad, az iPhone 4, az iPhone 3GS, valamint a harmadik generációs és újabb iPod touch készülékekkel fog működni.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg új termékei hatékonyabbá teszik a kommunikációt és a hordozható eszközeid töltését

Az érthető kommunikáció fontos eleme a hatékony munkavégzésnek, legyen szó bármilyen hétköznapi helyzetről vagy irodai környezetről. Utóbbi esetén jelent nagy segítséget a Sandberg USB-C-s irodai headsete, amely tiszta kommunikációt garantál a munkavégzéshez.

2024. július 21. 15:07

Örökítsd meg utazásod emlékeit az Air3 C-val!

A nyári utazási szezon beköszöntével itt a tökéletes alkalom egy új kalandra. Az utazás nem csak új helyek meglátogatását jelenti, élmények és történetek gyűjtéséről szól. Az utazási napló egy időtlen emlék, ami megőrzi élményeidet és felfedezéseidet. Használható a szervezéshez is, napi tervezőként és egy vázlatfüzetként is, ami lefesti a kalandod történetét.

2024. július 21. 10:31

A Philips Monitors szívet megdobogtató sebességet kínál az ívelt Evnia modellel

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere büszkén jelenti be, az Evnia gaming monitor család új tagját, az Evnia 27M2C5200W modellt. Ez a funkciókkal telerakott monitor mindent megad a játékosoknak, amire szükségük van ahhoz, hogy bármilyen gaming forgatókönyvből a legtöbbet hozzák ki. A nagyobb immerzióért tágas, ívelt képernyővel, Fast VA panellel, 280 Hz képfrissítési sebességgel és villámgyors, 0,3 ms MPRT válaszidővel ez a kijelző egy nagyteljesítményű új szövetséges a játéktérben.

2024. július 19. 19:52

Íme a legátfogóbb kisokos szünetmentes tápegység vásárlásához!

Még soha nem voltunk ennyire ráutalva az elektronikus eszközeinkre a digitalizáció korában. A folyamatos, szünetmentes áramellátás elengedhetetlen az otthoni munkavégzéshez és az online tanuláshoz éppúgy, mint a videójátékokhoz. 

2024. július 19. 13:15

Az Epson új nyomtatóival növelhető a termelékenység és a képminőség

Az Epson globális technológiai vállalat két új 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóval egészíti ki az Európában is sikeres, legkeresettebb 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóinak sorát. Az innovatív SureColor F9500 és SC-F9500H modellek a SureColor F9400 és SC-F9400H nyomtatókat váltják fel, és jelentős előrelépést kínálnak a termelékenység, a használhatóság és a képminőség terén.

2024. július 19. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59