Korlátozni fogja az Interpol a pedofil tartalmú honlapokhoz való hozzáférést

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 12. 10:49

Korlátozni kívánja a pedofil tartalmú oldalakhoz való hozzáférést az Interpol egy hétfőn előterjesztett javaslata szerint.

A nemzetközi rendőri szervezet ezzel a "megelőző" lépéssel elsősorban a gyermekek szexuális kizsákmányolását szeretné megakadályozni, és nem az a célja, hogy ellenőrzése alatt tartsa a világhálón böngészőket.

Az Interpol beszámolt arról, hogy jelenleg 265 olyan honlapot vettek nyilvántartásba, amelynek tartalma kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekről tanúskodik, de a listát tovább bővítik majd a nemzeti rendőrségek támogató munkája nyomán. A kezdeményezés a gyakorlatban úgy valósul majd meg, hogy aki a szóban forgó oldalakat szeretné elérni, annak vagy egy hibaüzenet jelenik meg a képernyőjén, vagy pedig automatikusan az Interpol saját rendőrségi honlapjára lesz irányítva.

A rendőrségi források hangsúlyozzák, hogy ez a lépés csupán "kiegészítése azoknak az eszközöknek", amelyeket hasonló célból már a legtöbb országban alkalmaznak a hatóságok.

"Ez a javaslat kulcsfontosságú eszköz lesz az elsősorban kiskorúak kihasználásával járó szexuális bűncselekmények megelőzésében" - húzta alá Jon Eyers, az Interpol emberkereskedelemmel foglalkozó osztályának igazgatóhelyettese. Eyers hozzátette, hogy ezáltal egyrészt könnyebbé válik a szexuális bűncselekményt elkövetők azonosítása, másrészt pedig fel tudják számolni azokat a szervezeteket és hálózatokat, amelyek pedofil tartalmú oldalakat működtetnek.

Kulcsszavak: szex gyerek

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50