Magyar fejlesztői sikerek az Apple online szoftveráruházában

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 19. 12:09

Magyar fejlesztők is sikereket könyvelhetnek el az Apple online szoftveráruházában, az App Store-ban, ahonnan másodpercenként kétszáz fizetős és ingyenes alkalmazást töltenek le világszerte.

Az Apple 2008 júliusában nyitotta meg az iOS operációs rendszert használó mobileszközök online áruházát, amelynek kínálatából 90 ország felhasználói több mint 250 ezer - köztük 25 ezer iPad alkalmazás - közül válogathatnak.

A magyar fejlesztők többek között a BKV hivatalos menetrendjét tartalmazó BpMenetrend szoftverrel, az Alpine Crawler World autós szimulációs játékkal, az Effect Touch képszerkesztővel és a Profession állásböngésző alkalmazással értek el sikereket - tájékoztatta az iMind Kft. az MTI-t.

A fejlesztések eredményét jól mutatja, hogy a magyarországi letöltési toplistákat vezető alkalmazások közül a játékok és a földrajzi helyzettől függetlenül használható programok néhány napra vagy hétre még a nemzetközi ranglistákban is megjelennek.

A népszerűségi listák szerint a jó ötletekkel, tehetséggel és befektetett munkával a kisebb programozók is egyenrangú félként vehetik fel a versenyt a nagyobb fejlesztőkkel.

Az online áruházban egyebek mellett játékok, üzleti alkalmazások, hírek, sport, egészség, utazás és tájékoztatást segítő alkalmazások közül válogathatnak a felhasználók. A statisztikák szerint megéri erre platformra fejleszteni, mert az App Store bevezetése óta a letöltések száma szeptemberben már átlépte a 6,5 milliárdot.

A jó ötletekre több mint 100 millió iPhone-, iPod touch- és iPad-tulajdonos számít, miközben naponta több mint 230 ezer új iOS készüléket aktiválnak világszerte - derül ki az amerikai informatikai vállalat adataiból.

A magyar programozók BKV menetrendjét több mint 10 ezren töltötték le egy hónap alatt, és márciusban megjelent szoftver hetekig listavezető volt a magyar App Store ingyenes alkalmazásai
között.

Az Alpine Crawler World autós szimulációs játék fizetős változatát több mint 360 ezren, míg az ingyenes változatot két millióan töltötték le világszerte. Az autóverseny (Racing) és a szimuláció (Simulation) kategóriában az Egyesült Államok App Store áruházában első helyezést ért el, miközben második lett a top fizetős alkalmazások között, és harmadik az összes alkalmazás kategóriájában. Az Alpine Crawler ingyenes változata a játékok "top free" listájában a második helyre került.

Az Effect Touch képszerkesztő fizetős változatát több mint 20 ezren, míg az ingyenes változatot 700 ezren töltötték le világszerte. Az amerikai App Store-ban az ingyenes fotós (Photography) alkalmazások élén is szereplő szoftvert Bárkai János készítette. A fiatal programozó az idén végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, és hobbiként tavaly januárban kezdett az iOS platformra fejleszteni.

Kulcsszavak: Apple iPhone iPad iPod

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR 200 Pro és a mesteri fotózás: fejlődés a Studio Harcourt hagyatékával

Rengeteg ikonikus személyiség mögött ott rejlik egy olyan portré, amely nemcsak a személy lényegét ragadja meg, hanem az örökségét is megörökíti. A hírességektől a politikusokig a portrék alakították a történeteket és magáról az emberiségről alkotott képünket. 

2024. július 26. 10:07

Itthon is elérhetőek a Samsung legújabb hajlítható okostelefonjai, okosórái és fülhallgatói

Magyarországon is elérhetőek a Samsung legújabb, Galaxy AI erejével támogatott készülékei: a hajlítható Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 okostelefonok, a Galaxy Watch Ultra és Galaxy Watch7 okosórák, valamint a Galaxy Buds3 széria modelljei.

2024. július 24. 20:59

Közel négymillióra nőtt az 5G bázisok száma Kínában

Kínában mintegy 3,92 millióra nőtt az 5G bázisállomások száma idén június végére – olvasható a kínai ipari és informatikai minisztérium kedden közzétett kimutatásában.

2024. július 24. 12:14

Párizs 2024: A sportolók már a Galaxy Z Flip6 olimpiai kiadásával szerezhetnek életre szóló élményeket a játékokon

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok mintegy 17 000 versenyzője, valamint az Olympic family (olimpiai család) képviselői vehették át a Samsung Galaxy Z Flip6 olimpiai kiadását. A sportolók – napokkal a nagyszabású sportesemény kezdete előtt – a párizsi olimpiai és paralimpiai faluban, az Olympic rendezvous (Olimpiai találkozó) elnevezésű Samsung-kiállítótérben kapták meg készüléküket.

2024. július 23. 18:49

A Xiaomi bemutatta a MIX Fold 4 és a Xiaomi MIX Flip készülékeket

A pekingi ShouGang Stadion adott otthont a Xiaomi rendezvényének, amelyen Lei Jun, a társaság alapító-vezérigazgatója megtartotta 2024-es beszédét, bemutatva az új Xiaomi MIX termékcsaládot. A Xiaomi újabb innovációt valósított meg az összehajtható telefonok terén, köszönhetően a felhasznált anyagokra, a szerkezetre és a hálózati funkcionalitásra is kiterjedő technológiai fejlesztéseknek. 

2024. július 22. 18:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55