Spórolásra nevel a PSZÁF új honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 2. 09:50

Spórolásra nevel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) új honlapja, amely a takarékossági világnap alkalmából egyebek mellett közérthető termékismertetőkkel, kérdéssorokkal, pénzügyi szótárral, öngondoskodó kalkulátorral, valamint online pénzügyi fogyasztóvédelmi fórummal bővül.

A PSZÁF a fogyasztóvédelmi bírságokból befolyt pénzt a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztésére is fordítja. Ezt szem előtt tartva készült www.megtakaritasiiskola.hu címen elérhető honlap is, amely közérthető formában mutatja be a megtakarítások előnyeit, a konstrukciók közti különbségeit és az ezekkel kapcsolatos jellemző problémákat.

 Az oldalra látogatók részletes tájékoztatást kaphatnak a pénzügyi szolgáltatások sajátosságairól, illetve a terméktípusok jellemzőit is megismerhetik - olvasható a PSZÁF közleményében.

 A honlapon aktuális hírek, biztosítási és banki termékismertetők, valamint egy öngondoskodás-kalkulátor található, ez utóbbi a az ideális banki terméktípusok kiválasztásában segít, megismertetve azok előnyeit és kockázatait.

 A megtakarítási iskola nemcsak egy honlap, hanem a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete által működtetett, folyamatosan bővülő felület is. Az online fórum és ügyfélszolgálat hathatósabb működése érdekében szakértők hétköznap 24 órán belül válaszolnak a beérkező pénzügyi megkeresésekre, kérdésekre.

 A korábbi szakmai anyagok és a pénzügyi termékek részletes bemutatása új alapokon indul útjára Jancsi története címmel. A hétköznapi pénzügyi anekdoták a mindennapi életben tapasztalt pénzügyi problémáinak útvesztőiről mesélnek, és azok lehetséges megoldásaira is választ adnak az olvasónak. A szerkesztők biztosak benne, hogy az egyszerű hétköznapi nyelven megfogalmazott, első kézből kapott esetek és az arra adott válaszok számos problémás eset megoldására lehetnek alkalmasak.
 

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17