Barcelona-Real Madrid 3D-ben a UPC teljes kábelhálózatán

forrás Prim Online, 2010. november 29. 16:11

A Chello Central Europe által működtetett SPORT1 november 29-én egy budapesti moziban 3D-ben közvetíti a legendás El Clásicót, a Barcelona-Real Madrid spanyol szuperrangadót. A mérkőzés 3D jele Barcelonából műholdas átvitellel jut el a magyar közönséghez, a térhatású közvetítés a bemutatóval egy időben a UPC Magyarország teljes kábelhálózatán, országszerte a SPORT1 minden nézője számára külön kérés nélkül, díjmentesen elérhető lesz.

A hétfő esti esemény a hazai 3D-s tévéközvetítések kezdetét jelenti. Először valósul meg Magyarországon a nagyközönség számára is elérhető 3D televíziós élő közvetítés. A UPC HD csomagjának előfizetői a szolgáltató által biztosított médiaboxon keresztül, a SPORT1 szokásos műsora mellett, a 40. programhelyen láthatják a mérkőzést, a 3D adás megjelenítésére is képes új tévékészülékeken. A többi előfizető pedig egy kábeltuneres 3D tévékészüléket közvetlenül a koaxiális kábelhálózathoz csatlakoztatva, automatikus hangolással beállítva tekintheti meg a különleges képélményt kínáló közvetítést.
 
A UPC idén májusban hazánkban elsőként végzett sikeres tesztjellegű 3D televíziós műsortovábbítást a jelenleg kiépített korszerű kábelhálózata és az előfizetőknél is már megtalálható digitális HDTV médiaboxa segítségével egy sajtóbemutatón. A legnagyobb hazai kábelszolgáltató ezzel demonstrálta, már felkészült arra, hogy ezt az újdonságot elérhetővé tegye az előfizetők nappalijában. Ehhez azonban mindeddig nem állt rendelkezésre megfelelő tartalom. Most a SPORT1-nek köszönhetően immár lehetővé vált, hogy a nézők az otthonukban is kipróbálják a televíziózás jövőjét jelentő megoldást.

Kulcsszavak: 3D sport televízió UPC-hu

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett az új, vezeték nélküli LG OLED evo AI M4

Az LG Electronics (LG) megkezdi új OLED evo AI M4 sorozatú televíziójának globális bevezetését a hozzá tartozó Zero Connect Box-szal, amely a vezeték nélküli kapcsolatot biztosítja a televízió és a csatlakoztatott eszközök között. A vállalat a 77, 83 és 97 hüvelykes mellett egy 65 hüvelykes méretű modellt is a piacra dob.

2024. július 25. 18:59

Itthon is elérhetőek a Samsung legújabb hajlítható okostelefonjai, okosórái és fülhallgatói

Magyarországon is elérhetőek a Samsung legújabb, Galaxy AI erejével támogatott készülékei: a hajlítható Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 okostelefonok, a Galaxy Watch Ultra és Galaxy Watch7 okosórák, valamint a Galaxy Buds3 széria modelljei.

2024. július 24. 20:59

A Sandberg új termékei hatékonyabbá teszik a kommunikációt és a hordozható eszközeid töltését

Az érthető kommunikáció fontos eleme a hatékony munkavégzésnek, legyen szó bármilyen hétköznapi helyzetről vagy irodai környezetről. Utóbbi esetén jelent nagy segítséget a Sandberg USB-C-s irodai headsete, amely tiszta kommunikációt garantál a munkavégzéshez.

2024. július 21. 15:07

Vadászrepülők inspirálták a legújabb Casio-t

A Casio vadonatúj, vadászrepülők által inspirált karórát mutatott be. Az új G-Shock Gravitymaster rögtön háromféle megjelenésben érhető el. „Valamennyi közös jellemzője, hogy mesterien ötvözik a vadászrepülők műszerfalának kialakítását, valamint a gépek aerodinamikus, lendületes dizájnját” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2024. július 21. 12:20

Bemutatkozik a Dyson OnTrac fejhallgató

A Dyson bemutatta első, kizárólag audio célú, magas hanghűségű fejhallgatóját, a Dyson OnTrac-et. A kategóriájában legjobb zajszűrést kínáló fejhallgatók akár 55 órányi magával ragadó zenehallgatási élményt nyújtanak.

2024. július 20. 16:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55