EU-elnökség - Kiemelt terület lesz a távközlés

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 6. 15:26

A 2011-es magyar EU-elnökség kiemelt célja az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség mandátumának meghosszabbítása és a szervezet modernizálása - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Még pénteken Brüsszelben ült össze az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energia Tanácsának távközlési szekciója, amelyen Magyarország képviseletében Nyitrai Zsolt, infokommunikációért felelős államtitkár azt mondta, hogy a jövő évi magyar elnökség távközlési prioritásai a stratégia, biztonság és frekvencia fogalmai köré csoportosulnak.

 A minisztérium tájékoztatása szerint az államtitkár elmondta azt is, hogy a soros elnökség alatt Magyarország kiemelt célja lesz az Európai Unió az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) mandátumának meghosszabbítása és a szervezet modernizálása. Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a meghosszabbítás után nagy hangsúlyt kell helyezni az ENISA feladatainak, funkcióinak bővítésére úgy, hogy a szabályozás megfelelően rugalmas legyen és így kezelni lehessen a legkülönfélébb hálózatbiztonságot fenyegető veszélyeket.

 A frekvenciával kapcsolatos ügyek kapcsán Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy az első többéves rádióspektrum-politikai program kiemelt jogalkotási prioritás lesz a magyar elnökség idején. A szakpolitikai program a 2011-2015-ig terjedő időszakra vonatkozik és célja egy EU-szintű koordinált spektrumpolitika kialakítása és a hatékonyabb spektrumgazdálkodás lehetőségének megteremtése, ami a fogyasztók és a vállalatok számára fog előnyt jelenteni.

 A tanácsülésen Nyitrai Zsolt meghívta a jelenlévő tagországok képviselőit a 2011. április 14-16. között megrendezendő távközlési miniszterek konferenciájára - olvasható NFM közleményében.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR 200 Pro és a mesteri fotózás: fejlődés a Studio Harcourt hagyatékával

Rengeteg ikonikus személyiség mögött ott rejlik egy olyan portré, amely nemcsak a személy lényegét ragadja meg, hanem az örökségét is megörökíti. A hírességektől a politikusokig a portrék alakították a történeteket és magáról az emberiségről alkotott képünket. 

2024. július 26. 10:07

Itthon is elérhetőek a Samsung legújabb hajlítható okostelefonjai, okosórái és fülhallgatói

Magyarországon is elérhetőek a Samsung legújabb, Galaxy AI erejével támogatott készülékei: a hajlítható Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 okostelefonok, a Galaxy Watch Ultra és Galaxy Watch7 okosórák, valamint a Galaxy Buds3 széria modelljei.

2024. július 24. 20:59

Közel négymillióra nőtt az 5G bázisok száma Kínában

Kínában mintegy 3,92 millióra nőtt az 5G bázisállomások száma idén június végére – olvasható a kínai ipari és informatikai minisztérium kedden közzétett kimutatásában.

2024. július 24. 12:14

Párizs 2024: A sportolók már a Galaxy Z Flip6 olimpiai kiadásával szerezhetnek életre szóló élményeket a játékokon

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok mintegy 17 000 versenyzője, valamint az Olympic family (olimpiai család) képviselői vehették át a Samsung Galaxy Z Flip6 olimpiai kiadását. A sportolók – napokkal a nagyszabású sportesemény kezdete előtt – a párizsi olimpiai és paralimpiai faluban, az Olympic rendezvous (Olimpiai találkozó) elnevezésű Samsung-kiállítótérben kapták meg készüléküket.

2024. július 23. 18:49

A Xiaomi bemutatta a MIX Fold 4 és a Xiaomi MIX Flip készülékeket

A pekingi ShouGang Stadion adott otthont a Xiaomi rendezvényének, amelyen Lei Jun, a társaság alapító-vezérigazgatója megtartotta 2024-es beszédét, bemutatva az új Xiaomi MIX termékcsaládot. A Xiaomi újabb innovációt valósított meg az összehajtható telefonok terén, köszönhetően a felhasznált anyagokra, a szerkezetre és a hálózati funkcionalitásra is kiterjedő technológiai fejlesztéseknek. 

2024. július 22. 18:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55